Bilteman julkisivumaali huipputulokseen Folksamin testissä

Julkaistu 2018.05.09

Folksam testasi Ruotsissa markkinoiden 46 yleisintä puujulkisivuille tarkoitettua maaliväriä. Testi kesti kaksi vuotta. Ainoastaan kolme maalia sai hyväksytyn arvosanan ja Folksamin myöntämän ”Hyvä valinta” -maininnan, ja Bilteman julkisivumaali V Pro oli yksi näistä. Maalien arvioinnissa kiinnitettiin huomiota sekä maalin varsinaiseen tehtävään että ympäristö- ja terveysnäkökohtiin.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää kuluttajille, miten tavallisimmat maalivärit toimivat pohjoismaisessa, vaihtelevassa ilmastossamme. Maalin varsinaista tehtävää, toimivuutta, testattiin ulkoilma-altistuksessa ja -rasituksessa kahden vuoden ajan. Lisäksi mukaan otettiin ympäristö- ja terveysaspekti, eli tarkasteltiin, sisältävätkö maalit syöpää tai lisääntymishäiriöitä aiheuttavia tai mutageenisia aineita.

Nyt testattiin myös ensimmäistä kertaa, kuinka monta neliötä yhdellä litralla maalia saa maalattua. Tulokset osoittavat selkeästi, ettei kallein maali ole aina paras valinta.

– Pyrimme jatkuvasti nostamaan kaikkien tuotteidemme laatua, ja tätä testiä ja sen tulosta voi pitää siitä todistuksena. Maalimme on kolmen parhaan joukossa, ja samanaikaisesti se on hinnaltaan yksi parhaista, toteaa Johan Gerdevåg, Biltema Ruotsin markinointipäällikkö.

Yhteenvetona voidaan todeta, että maalivärien toimivuus on parantunut: kaikkiaan 30 maalia läpäisivät toimivuustestin, kun taas vain viisi väriä vastasi ympäristö- ja terveysvaatimuksia. Yksi syy tähän voi olla, että Ruotsin kemikaalivirasto (Kemikalieinspektionen) vaatii nykyään tiukemmin selvittämään, mitä aineita maalit sisältävät.

– Ympäristöaspekti on meille erittäin tärkeä, ja julkisivumaalimme todistaa, että olemme onnistuneet tehtävässämme. On ilahduttavaa, että voimme tarjota laatua hyvään hintaan, Gerdevåg sanoo.

Lue lisää tuotteesta.