Bilteman uudistettu kiinteistöyhtiö vauhdittamaan uusien tavaratalojen rakentamista

Bilteman uudistettu kiinteistöyhtiö vauhdittamaan uusien tavaratalojen rakentamista

Biltema-konserni alkaa rakentaa uusia tavarataloja kiihtyvässä tahdissa. Kaikkia Biltema-maita koskevien rakennustoimien koordinoimiseksi konsernin yhteistä kiinteistöyhtiötä, Buffin Real Estatea, uudistetaan, ja se vaihtaa mm. nimeään. Jatkossa yhtiö tunnetaan nimellä Biltema Real Estate.
Julkaistu 2018.08.31

Biltemalla on nykyään yhteensä 140 tavarataloa Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa, ja kuten aiemmin on jo ilmoitettu, useita uusia on tarkoitus rakentaa lähivuosina. Bilteman strategiana on ostaa tontti, jolle tavaratalo rakennetaan laadukkaasti ja ympäristöystävällisesti. Tavaratalo tontteineen jää Bilteman omistukseen ja hallintaan.

– On sekä asiakkaiden että henkilökunnan kannalta ehdottomasti parempi, että itse rakennamme ja omistamme kaikki tavaratalomme, toteaa Ronny Haglund, Biltema Real Estate Finlandin kiinteistö- ja rakennusprojektivastaava.

Tänä päivänä suurin osa Biltema-tavarataloista, eli kaikkiaan 800 000 neliömetriä, on Biltema Real Estaten omistuksessa. Lisäksi yhteensä 200 000 lisäneliötä on parhaillaan rakenteilla ja suunnitteilla. Miljoonalla neliöllä Biltema saavuttaa tärkeän välitavoitteen: yhtiöstä tulee yksi Pohjoismaiden suurista kiinteistötoimijoista ja -vaikuttajista.

Biltema rahoittaa tavaratalojen rakentamisen itse. Kiinteistöihin ei siis ole käytetty lainkaan lainarahaa.

– Koko Biltema-konsernin perusperiaatteena on, ettemme halua olla pankkien tai muiden ulkopuolisten rahoittajien käsissä, Haglund kertoo.

Uudistettu kiinteistöyhtiö aikoo nyt saada vauhditettua uusien tavaratalojen rakentamista. 

– Suomessa peräänkuulutamme edelleen paikallisten maanomistajien ja vaikuttajien aktiivisuutta aivan prosessin alusta alkaen. Asukkaat ottaisivat tietysti innokkaasti vastaan uuden tavaratalon, sillä se toisi mukanaan myös uusia pitkäaikaisia työpaikkoja, Ronny Haglund sanoo.

Lisätietoja: Ronny Haglund, kiinteistö- ja rakennusprojektivastaava, Biltema Real Estate Finland, p. 044 765 8052