Biltema panostaa ympäristöön – yksi Pohjoismaiden suurimmista keskusvarastoista pian rakenteille

Biltema panostaa ympäristöön – yksi Pohjoismaiden suurimmista keskusvarastoista pian rakenteille

Bilteman tavoitteena on laajentua ja kaksinkertaistaa tavaratalojensa määrä lähivuosina. Tämän vuoksi myös varastotoimintaa laajennetaan Ruotsin Halmstadissa, jonne tulee rakentumaan yksi Pohjoismaiden suurimmista keskusvarastoista.

– Uusi varastorakennus tulee olemaan pinta-alaltaan 85 000 neliömetriä eli selkeästi suurin kaikista Bilteman varastoista. Sen myötä varastointitila kasvaa kaikkiaan 350 000 neliöön, kertoo Bjarne Sandberg, Biltema Logistics -yhtiön toimitusjohtaja. Biltema Logistics vastaa Bilteman varastojen toiminnasta.

Biltema Logisticsin toimitusjohtaja, Bjarne Sandberg.

Uuden varaston rakentaminen aloitetaan kesällä 2019, ja sen olisi määrä valmistua vuoden 2021 aikana.

– Lisäksi haluaisimme laajentaa satama-alueen jo olemassa olevia varastotiloja, sillä meriteitse tulevat tavarantoimitukset ovat lisääntyneet ja näin niiden käsittely helpottuisi. Tämä riippuu kuitenkin paljon siitä, miten saamme neuvoteltua asiasta kunnan kanssa.

Uuden varaston kohdalla tärkeitä seikkoja ovat tehokkuus ja ympäristöystävällisyys.

– Ympäristöaspekti on meille erittäin tärkeä ja keskeinen. Tavaroiden rautatiekuljetukset Norjan tavarataloihin alkoivat jo viime vuonna, ja vastikään aloitimme puolestaan tavaroiden kuljettamisen Suomeen laivoilla, Sandberg kertoo. 

– Nyt toivomme ruotsalaisten poliitikkojen ja kunnanvaltuutettujen reagointia asiaan, jotta pääsisimme aloittamaan juna- ja laivakuljetukset myös Ruotsissa. Tämä vaikuttaa kuitenkin käyvän valitettavan hitaasti, Sandberg harmittelee.