Biltema Mikkelin avajaispäivä tiedossa – Suomen 16:s Biltema on ensimmäinen monista konseptimyymälöistä

Biltema Mikkelin avajaispäivä tiedossa – Suomen 16:s Biltema on ensimmäinen monista konseptimyymälöistä

Reilun vuoden kestäneen rakennusurakan päätteeksi Mikkelin Biltema-tavaratalon ovet päästään viimein avaamaan asiakkaille. Kyseessä on Suomen 16:s Biltema ja ensimmäinen koko konsernin yhteisen konseptin mukaisista myymälöistä, jossa on myös oma kahvila, Biltema Café.

Bilteman työmaalla Mikkelin Visulahdessa on käynyt kova kuhina viime kuukausina. Kevään aikana nopeasti edenneiden rakennustöiden seurauksena Vitostien varteen osoitteeseen Katajalahdentie 10 on noussut noin 7000-neliöinen tavaratalokiinteistö, jonka kahden seinustan levyiset lasi-ikkunat hohtavat uutuuttaan auringonpaisteessa.

Biltema Suomen toimitusjohtaja Jani Mahlakaarto ja ketjun rakentamisprojekteista ja myymäläkonseptista vastaava Teemu Salminen vaikuttavat tyytyväisiltä ja helpottuneilta. Mikkelin kiinteistö luovutettiin yhtiölle hieman ennen juhannusta, ja nyt avajaispäivänkin voi julkistaa, kun myymälää kalustetaan ja sisustetaan jo täyttä häkää.

– Mikkelin tavaratalon ovet aukeavat asiakkaille ensi viikon torstaina 14.7. aamukahdeksalta, he vahvistavat ja lisäävät, että luvassa on avajaishumua ja -tarjouksia koko loppuviikoksi.

Mahlakaarron mukaan nyt viimeistään voidaan todeta, että Biltema-ketjun laajeneminen on totta Suomessakin.

– Mikkelin myymälä saa kunnian toimia meidän pelinavaajanamme, ja jo elokuussa on Porin tavaratalon vuoro. Seuraavan viiden vuoden aikana meillä on suunnitelmissa avata vuosittain pari kolme uutta tavarataloa eri puolille Suomea, hän paljastaa.

Konseptimyymälä mahdollistaa paremman asiointikokemuksen

Teemu Salminen kertoo, että yhteisen konseptin mukaan rakennettuja tavarataloja on avattu jo muutamia muihin Pohjoismaihin edellisinä vuosina; Mikkeliin avattava Biltema on Suomen ensimmäinen täysin uusi konseptimyymälä. Koko Biltema-konsernin yhteisessä konseptissa painotetaan paremman asiointikokemuksen tarjoamista asiakkaille, mikä saavutetaan muun muassa toistensa kanssa yhteneväisissä myymälöissä. Kaikki on tarkkaan mietittyä tuote-esillepanoista ja kyltityksestä lähtien. Konsepti oli lähtökohtana myös vuosina 2018–2020, kun kaikki Suomen nykyiset Biltemat remontoitiin ja uudistettiin.

76776

– Ajatuksenamme on ollut ”helppo tulla, helppo asioida”. Mikkelin myymälä on hyvällä paikalla, ja sen parkkialue on iso. Lisäksi asioiminen ja ostosten tekeminen on vaivatonta tilavassa myymälässä, jossa kaikki on helposti löydettävissä, Salminen sanoo.

Uuden konseptin myymälöihin rakennetaan myös Biltema Café -kahvila, joka tarjoaa asiakkaille mukavan levähdyshetken ostosten päätteeksi, sammuttaa janon ja täyttää vatsan. Mikkelin tavaratalon yhteyteen avattava 200-paikkainen kahvila on myös edullinen taukopaikkavaihtoehto Vitostietä ajaville matkaseurueille.

Mikkeli-kahvila2.jpg

Mikkelin tavaratalossa on saatavilla tietysti koko Bilteman laaja valikoima, johon kuuluu nykyään yli 18 000 tuotetta kahdeksaan eri osastoon jaoteltuna. Konseptin mukaisesti valikoimahyllyissä on runsaasti esillä mallituotteita, joita saa tarkastella lähemmin. Lukuisat inspiraatioesillepanot esittelevät puolestaan Bilteman laajaa ja monikäyttöistä valikoimaa.

Yli 20 uutta työpaikkaa Mikkeliin

Biltema Mikkeli tarjoaa työpaikan noin 25 uudelle innokkaalle työntekijälle, ja nyt kalustamis- ja sisustamisvaiheessa työntekijöitä on tietysti ollut reilusti enemmän.

– Vaikka päivät ovat olleet pitkiä ja kiireisiä viimeiset pari viikkoa, vallitsee rakennusporukan kesken erittäin hyvä henki ja meillä on hauskaa yhdessä, iloitsee Salminen, joka on itsekin ollut urakoimassa myymälää kuntoon viimeiset viikot.

Lopuksi Jani Mahlakaarto ja Teemu Salminen haluavat kiittää koko henkilökuntaansa.

– Tämä on ollut koko ketjun yhteinen puristus, ja olemme erittäin ylpeitä lopputuloksesta. Kyllä tässä alkaa jo olla perhosia vatsassa itse kullakin, kun avajaispäivä on aivan nurkan takana, he toteavat.