Biltema lanseeraa ympäristöystävällisemmät muovikassit

Biltema lanseeraa ympäristöystävällisemmät muovikassit

Ympäristöystävällisen muovikassin käyttöön ottaminen on tärkeä osa Bilteman uutta ympäristöstrategiaa, jonka tavoitteena on vähentää myös pakkauksissa ja logistiikassa käytetyn fossiilisen muovin määrää 80 prosentilla alle kahdessa vuodessa.

– Nyt asiakkaillamme on ympäristöystävällisempi vaihtoehto perinteisille ostoskasseille! kertoo Bilteman laatu- ja ympäristöpäällikkö, Karin Bandrup. 

– Poistamme perinteiset muovikassit valikoimastamme tänä vuonna, ja ne korvautuvat ympäristöystävällisemmällä, biohajoavalla vaihtoehdolla eli ECO-bagilla. Uusi kassi on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista, kuten maissista. Tarkoituksenamme on poistaa tarpeeton muovi kaikista tuotteistamme ja korvata se ympäristöystävällisemmillä materiaaleilla, Bandrup jatkaa. 

Bilteman laatu- ja ympäristöpäällikkö, Karin Bandrup.

Pohjoismainen tavarataloketju on jo lopettanut perinteisten muovisten ostoskassien valmistamisen, mutta niitä on saatavilla vielä siirtymäkauden ajan uuden ECO-bagin rinnalla.

Ympäristöystävälliset muovikassit kierrätetään polttamalla, mikä sopii pohjoismaisiin kulutustottumuksiin. Iso osa perinteisistä muovikasseista päätyy Pohjoismaissa jo nyt jätehuoltoon ja vain pieni osa luontoon.

– On ilo huomata, että olemme vastuuntuntoisia ja teemme kaikkemme paremman ympäristön puolesta, Karin Bandrup toteaa.

TIETOA Bilteman ympäristöystävällisistä muovikasseista

  • Valmistettu PLA:sta (Polyactic acid) eli biohajoavasta kestomuovista, johon käytetään kokonaan fossiilittomia raaka-aineita; valmistuksessa syntyy vain vähän hiilidioksidipäästöjä.
  • Maissintähkä ja sokeriruoko ovat käytetyimmät raaka-aineet PLA:n valmistuksessa.
  • Kierrätetään polttamalla.
  • Saatavana nyt kaikista Biltema-tavarataloista Pohjoismaissa.

Lue lisää Bilteman ympäristövastuista ja -tavoitteista osoitteesta https://www.biltema.fi/ymparisto/.