Biltema investoi 16 uuteen tavarataloon  Pohjoismaissa

Biltema investoi 16 uuteen tavarataloon Pohjoismaissa

Vähittäiskauppaketju Biltemalla on isoja laajenemissuunnitelmia, sillä se aikoo rakentaa yhteensä 16 uutta tavarataloa sekä uutta varastotilaa seuraavan reilun vuoden aikana Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan.

Bilteman huima kasvu jatkuu edelleen, sillä ketjulla on rakenteilla 16 uutta tavarataloa: kaksi Norjaan, neljä Tanskaan ja kahdeksan Ruotsiin. Myös Suomen tavarataloverkosto tulee kasvamaan kahdella uudella myymälällä, kun Mikkeli ja Pori tulevat saamaan oman myymälänsä. Samanaikaisesti kasvaa myös tilan tarve Bilteman keskusvarastossa Ruotsin Halmstadissa, ja kaikkiaan ketjussa on rakenteilla 233 000 neliömetriä uutta tilaa.

– Rakennettava ala, myymälät ja varastotilat mukaan lukien, vastaa kaikkiaan 33:a jalkapallokenttää, mikä on tietysti valtavan kokoinen alue. Meillä ei kuitenkaan ole tarkoitus hidastaa tahtia tulevinakaan vuosina. Liikevaihtomme kukoistaa tavaratalojemme ansiosta, ja siksi investoimme yhä enemmän uusiin ja isoihin tavarataloihin, sanoo Biltema-konsernin toimitusjohtaja.

Kaikki uudet tavaratalot on tarkoitus avata vuoden 2021 aikana tai viimeistään vuoden 2022 alussa. Yhdessä uuden varastotilan kanssa myymälät tulevat työllistämään yli 1 000 uutta työntekijää. Uusiin tavarataloihin avataan myös suosittu Biltema Café, joka täydentää ja kruunaa osaltaan asiakkaiden ostokokemuksen. Mikkelin ja Porin tavaratalot avaavat ovensa asiakkaille tämän hetkisen suunnitelman mukaisesti alkuvuonna 2022.