Biltema Foundationilta lähes 1,9 miljoonan euron lahjoitus Ukrainan sodasta kärsiville

Biltema Foundationilta lähes 1,9 miljoonan euron lahjoitus Ukrainan sodasta kärsiville

Bilteman perustama Biltema Foundation -säätiö on tehnyt ison rahallisen lahjoituksen Ukrainan kriisin keskellä avustaville järjestöille.
Julkaistu 2022.03.15

Yksi Biltema Foundationin toiminnan painopisteistä on tarjota apua maailmanlaajuisissa kriisitilanteissa. Puhjenneen sodan myötä humanitäärinen katastrofi Ukrainassa on nyt valtava. Biltema haluaa luonnollisesti osoittaa tukensa ja auttaa ihmisiä, jotka elävät vaikean tilanteen keskellä.

Nyt Biltema Foundation on tehnyt yhteensä lähes 1,9 miljoonan euron (20 miljoonaa Ruotsin kruunua) lahjoituksen, josta noin 1,4 miljoonaa osoitettiin Lääkärit Ilman Rajoja -järjestölle ja loput Pelastakaa Lapset -säätiölle.

Molemmat järjestöt ovat paikan päällä Ukrainassa, ja avustustyöt ovat jo käynnissä. Järjestöt lisäävät kriisivalmiutta, ja voivat sen perusteella reagoida jatkossakin olemassa oleviin ja syntyviin tarpeisiin.

”Viime viikkoina maailmasta on tullut yhä synkempi paikka, ja Ukrainan sota ravistelee koko maailmaa. Me Biltema Foundationissa haluamme olla mukana auttamassa ja tukemassa Ukrainaa ja sen kansaa tässä äärimmäisen vaikeassa tilanteessa. Sekä Lääkärit ilman Rajoja- että Pelastakaa Lapset -järjestöllä on kokemusta ja tietoa sota-alueilla ja niiden lähistöllä työskentelystä, ja toiminnallaan ne pyrkivät lieventämään humanitäärisen katastrofin vaikutuksia”, tiedottaa Biltema Foundationin edustaja Adelina Voci.