Biltema Foundation tukee syöpätutkimusta useilla miljoonilla euroilla

Vähittäiskauppaketju Biltema, jolla on tällä hetkellä 15 tavarataloa Suomessa, lahjoittaa oman hyväntekeväisyyssäätiönsä kautta yli 8 miljoonaa euroa syöpätutkimuksen tukemiseen.

Vuonna 2018 yli 17 miljoonaa ihmistä ympäri maailman sai syöpädiagnoosin ja 9,6 miljoonaa syöpää sairastanutta kuoli. Tämä käy ilmi Cancer Research UK -organisaation tilastoista. Lisäksi ennustetaan, että uudet vuotuiset syöpätapaukset tulevat nousemaan maailmanlaajuisesti jopa 27,5 miljoonaan vuoteen 2040 mennessä.

Biltema Foundation -säätiö haluaa tehdä kaikkensa estääkseen tämän surullisen kehityksen jatkumisen, ja se on lahjoittanut yli 8 miljoonaa euroa syöpätutkimusprojektille, joka käynnistettiin syksyllä 2018 Sveitsin Lausannessa toimivassa syöpäsairauksien keskuksessa, AGORA Cancer Centressä.

Tärkeä osa syövän vastaisessa taistelussa

Biltema Foundation on AGORA-projektin ensimmäisiä ja suurimpia lahjoittajia, ja säätiö näkee AGORAssa tehdyn tutkimuksen tärkeänä osana syövän vastaisessa taistelussa. AGORA Cancer Centren tavoitteena on häivyttää syövän perustutkimuksen ja syöpää sairastavien hoidon välistä rajaa ja kehittää uusia menetelmiä syövän parantamiseksi.

– Biltema Foundationin merkittävä lahjoitus mahdollisti AGORA-projektille laajan ja kansainvälisen tutkija- ja lääkäriyhteistyön, jonka toivomme tuottavan uudenlaisia ja tehokkaita työkaluja potilaiden auttamiseen, toteaa professori Francis-Luc Perret, joka toimii ISREC-säätiön johtajana ja AGORAn hankekomitean jäsenenä.

Professori Francis-Luc Perret.

AGORA-projektin rahoitus on vain yksi esimerkki Biltema Foundationin toiminnasta ja tukitoimista. Säätiö avustaa yhteensä n. 80 miljoonalla eurolla erilaisia hyväntekeväisyysprojekteja paitsi Pohjoismaissa, joissa Biltema-konsernilla on toimintaa, myös kehitysmaissa eri puolilla maailmaa. Biltema Foundation on Bilteman perustama säätiö.