Katastrofiapua sekä terveydenhuollon ja koulutuksen parantamista – Biltema Foundation panostaa kymmeniä miljoonia euroja yhteiskunnalliseen kehittämiseen

Katastrofiapua sekä terveydenhuollon ja koulutuksen parantamista – Biltema Foundation panostaa kymmeniä miljoonia euroja yhteiskunnalliseen kehittämiseen

Biltema uskoo tulevaisuuteen ja siihen, että ihmiset ja yhteisöt voivat kehittyä paremmiksi. Kehitystä on kuitenkin tuettava, ja juuri tuen ja avun antaminen on Bilteman perustajaperheen aloittaman Biltema Foundation -säätiön tarkoitus.

Biltema Foundation tukee pääasiassa koulutuksen parantamista, terveydenhuollon tehostamista, asiantuntevaa tutkimusta sekä avustustoimintaa katastrofialueilla. Kohderyhmänä ovat erityisesti lapset ja muut tukea tarvitsevat ryhmät, kuten vähäosaiset ihmiset, sekä eläimet ja ympäristö.

Säätiötä rahoitetaan Biltema-konsernin tuottamilla liikevoitoilla, ja sen kokonaispääoma on tällä hetkellä lähes 77 miljoonaa euroa. Viimeisen kolmen vuoden aikana Biltema Foundation on tukenut n. 14 miljoonalla eurolla erilaisia projekteja, jotka ovat onnistuneet hyvin ja tuottaneet konkreettisia tuloksia.

Tulevaisuudessa Biltema Foundationin tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla, ja se tulee tukemaan erityisesti myös tarpeellisia pohjoismaisia projekteja.

Tällä hetkellä Biltema Foundation tukee mm. seuraavia kohteita:

Nuorten, tutkijanuransa alussa olevien immunologian ja onkologian opiskelijoiden tukiprojekti.

Tukiprojekti, jonka tavoitteena on parantaa tiedonkulkua asiantuntevan syöpätutkimuksen ja syöpäpotilaita hoitavien sairaalaklinikoiden välillä. 

Orpojen lasten koulu Manilassa, Filippiineillä.

Sairaanhoitajien ja muiden lääketieteen asiantuntijoiden koulutus Filippiineillä, jossa tarvitaan lisää hyvin koulutettua sairaanhoitohenkilöstöä.

Lue lisää Biltema Foundationista ja sen toiminnasta täältä