Vauhdin hurmaa ja polkemisen iloa – sähköpyörällä!

Vauhdin hurmaa ja polkemisen iloa – sähköpyörällä!

Pyöräily on tutkitusti yksi parhaista kuntoilumuodoista, sillä jo puolen tunnin päivittäinen fillarointi ehkäisee esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksia sekä kakkostyypin diabetesta. Mikäli valitsee vielä alleen sähköavusteisen polkupyörän, on pyöräily entistäkin helpompaa ja hauskempaa, eikä tarvitse pelätä enää väsähtämistä kesken ajon. Sähköpyörällä matkanteko sujuu kuin tanssi – tavallaan kuin jatkuvassa myötätuulessa!

Sähköpyörät nostavat jatkuvasti suosiotaan, ja niiden valikoima laajenee vuosi vuodelta. Bilteman valikoimasta saa jo paljon erimallisia ja erihintaisia sähköpyöriä sporttisista hybridipyöristä klassisempiin city-henkisiin malleihin, joissa on tavarateline ja pyöräkori. Lisäksi valikoimasta löytyvät metsä- ja maastoajoon sopivat, paremmalla suorituskyvyllä varustetut MTB-pyörät sekä käytännölliset minipyörät. Jälkimmäisen kanssa on helppo siirtyä vaikkapa julkisen kulkuneuvon kyytiin kesken matkan, ja lisäksi se on vaivaton kantaa esimerkiksi vaikeampien maastonkohtien yli, sillä pienen kokonsa lisäksi minipyörä taittuu kokoon.

Sähköpolkupyörän edut ovat moninaiset. Tavallisen polkupyörän tavoin sähköpyörääkin pitää polkea, mutta vauhdinpito helpottuu ja polkeminen on kevyempää, kun sähkötoimisen apumoottorin antama voima täydentää polkemalla saatavaa voimaa. Tämän huomaa erityisesti jyrkissä ylämäissä, joissa kaikkien oma polkuvoima ei välttämättä riitä. Sähköpyörällä ajavan fyysinen kunto pysyy siis yllä, mutta vähemmällä panostuksella!

Myös pidemmän työmatkan kulkeminen sähköpyörällä saattaa alkaa tuntua houkuttelevalta, kun huomaa, että perille pääsee nopeasti liikaa hikoilematta. Samalla saa nauttia raittiista ulkoilmasta, eikä tarvitse kasvattaa harmaita hiuksia auton ratissa tai ruuhkabussissa istuen. Lisäksi sähköpyörä mahdollistaa siirtymisen paikasta toiseen nopeasti ja ennen kaikkea ympäristöystävällisesti, ja se tarjoaa paljon mahdollisuuksia erilaiseen tekemiseen ja uusien paikkojen löytämiseen ja tutkimiseen.

Tutustu täällä tarkemmin sähköpolkupyörän ominaisuuksiin ja valitse itsellesi sopiva menopeli useiden eri mallien väliltä!