Tee-se-itse: työkalun säilytyslaatikon sisäpehmuste

Tee-se-itse: työkalun säilytyslaatikon sisäpehmuste

Asunnon omistavilla tai nikkarointia harrastavilla on varmasti jonkin verran työkaluja varastossaan: jotkut niistä ehkä alkuperäisessä säilytyslaatikossaan, jotkut vain irrallaan. Tästä tulee pelkkää sotkua ja epäjärjestystä. Useimmiten on hankalaa hankkia sellainen säilytyssalkku tai -laatikko, jonka sisäpehmuste sopisi juuri tietylle työkalulle. Silloin sellaisen voi tehdä hyvin itsekin! Alla opastamme, miten voi tehdä säilytyslaatikon sisäpehmusteen poralle, mutta samalla menetelmällä voi toki tehdä pehmusteen myös muille työkaluille.

Tarvittavat välineet:

Aloita liimaamalla sprayliimalla yhteen niin monta vaimennusmateriaalilevyä kuin tarvitset laukun tai laatikon täyttämiseen. Liimaa tulee suihkuttaa kummallekin liimattavalle pinnalle. Odota liiman kuivumista 5–7 minuuttia ja paina sen jälkeen pintoja voimakkaasti yhteen. Ota laukun tai laatikon sisämitat ja leikkaa yhteenliimatut vaimennusmateriaalit oikeaan kokoon terävällä katkoteräveitsellä. Hyvä vinkki on käyttää mallina pahvia tai kartonkia, jotta mitat ovat varmasti oikeat.

"

Aseta sitten pora kyljelleen vaimennusmateriaalin päälle ja piirrä sen ääriviivat merkintäkynällä. Teräväkärkisellä kynällä viivasta tulee hyvä ja selkeä. Leikkaa katkoteräveitsellä piirtämiäsi viivoja pitkin rauhallisessa tahdissa, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman hyvä ja tarkka.

"

Koska pehmusteeseen on käytetty useampia vaimennusmateriaalilevyjä päällekkäin, on oikean syvyyden määrittäminen helppoa. Materiaalin irrottaminen kerros kerrokselta käy nimittäin ihan helposti leikkaamisen aikana. Ohjeessa olevaa poraa varten irrotettiin suurimmaksi osaksi kaksi levykerrosta ja akun kohdalla kolme. Silloin pora saatiin tasaisesti leikatulle alueelle.

"

Edellä mainittujen vaiheiden jälkeen on valmiina täydellinen pehmuste poralle tai muulle työkalulle. Esimerkissämme on leikattu oma kohtansa myös akkulaturille johtoineen, mutta jos haluaa säästää aikaa, voi sen jättää tekemättä. Voi olla hyvä liimata vaimennusmateriaalilevyä myös salkun tai laatikon kanteen, mikä pitää poraa paremmin paikoillaan, kun salkkua kannetaan tai kun sitä säilytetään pystyasennossa.

Onnea oman sisäpehmusteen tekemiseen!