Tikuista asiaa pikkurahalla – anna ovelle uusi ilme puutikuilla

Tikuista asiaa pikkurahalla – anna ovelle uusi ilme puutikuilla

Jo lähes vuoden jatkuneesta koronapandemiasta seurannut kotoilu on innostanut ihmiset muun muassa tuunaamaan erilaisia kodintavaroita ja huonekaluja sekä askartelemaan. Tee-se-itse-hommissa varmasti parasta on nähdä omien käsiensä jäljet ja huomata onnistuneensa, vaikka ärräpäät olisivat saattaneetkin lennellä työn tuoksinassa. Nyt askartelusta innostuneet DIY-ihmiset ovat löytäneet Bilteman puutikut, joilla askarreltaessa vain taivas on rajana. Myös maalin sekoittamiseen ja takan sytyttämiseen tarkoitetuilla tikuilla päällystät näppärästi niin pöydän pinnan kuin vaikkapa oven, kuten asiakkaamme Riikka Sainio teki. Akasia- ja eukalyptuspuiset tikut antavat ovelle kauniin, elävän pinnan – ja vieläpä edullisesti, sillä tikkuja kului oveen vain yhden pussin verran!

Tutustu Riikka Sainion Biltemalle antamaan ohjeeseen ja inspiroidu!

  1. Irrota ovi saranoiltaan ja piirrä oven keskelle pystysuora viiva. Näin saat puutikuista muodostuvasta kuviosta symmetrisen ja suoran.
  2. Liimaa tikkuja siksak-kuvion muotoon esim. liimamassalla oven pintaan. Tikkujen kohdistaminen on helpompaa, kun kuvion tekeminen aloitetaan oven alareunasta/-kulmasta ylöspäin. Myös puuliima ja lastulevyliimakin voivat toimia tikkujen kiinnityksessä, mutta ne ovat koostumukseltaan juoksevampia. Massamaisella liimalla tikut kiinnittyvät paremmin oven pintaan, eivätkä luista pois paikoiltaan. (Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin toisen tuotemerkin asennusliimaa.)
  3. Katkaise oven reunojen yli menevät tikut sopivan mittaisiksi, kun liima on varmasti kuivunut. Jos oven reunat jäävät näkyviin, niitä voi hioa kevyesti hiomapaperilla.
  4. Pinnan voi halutessaan maalata tai käsitellä esim. kiinaöljyllä.
puutikut_valmis.jpgKuva: Riikka Sainio