Shiatsu-hieronta rentouttaa ja lämmittää kehoa ja mieltä

Shiatsu-hieronta rentouttaa ja lämmittää kehoa ja mieltä

Nykypäivänä lisääntynyt istuma- ja päätetyöskentely aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Myös syksyn pimeys ja loppuvuoden kiireet saattavat vetää monen mielen matalaksi ja tehdä olon väsyneeksi ja stressaantuneeksi, ehkä jopa masentuneeksi kaamoksen keskellä. Oloaan voi helpottaa esimerkiksi erilaisilla liikuntamuodoilla tai vaikkapa säännöllisillä hierontakäynneillä, mutta apua voi hakea myös shiatsusta.

Shiatsu on yli tuhat vuotta vanha japanilainen kokonaisvaltainen terapiamuoto ja parantamistekniikka, joka tapahtuu peukaloilla ja kämmenillä painaen, venyttäen ja hieroen. Se perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja on akupunktion japanilainen vastine. Shiatsun sanotaan helpottavan monenlaisia kehon vaivoja, kuten erilaisia särkyjä, jännitystiloja ja häiriöitä. 

Mikäli ei halua isompaa lovea lompakkoonsa säännöllisten hieronta- tai shiatsukäyntien seurauksena, hyvä vaihtoehto on hankkia shiatsutekniikkaa mukaileva hierontalaite, joka on edullinen ja samalla laadukas. Sen joustavan kankaan alla on sähkömoottori, joka pyörittää alennusvaihteen kautta kahta rengasta. Niissä molemmissa on kaksi halkaisijaltaan parin, kolmen senttimetrin kokoista hierontakuulaa, joiden pyörivä liike jäljittelee shiatsupainannan peukalonpäiden liikkeitä. Sisäänrakennetut infrapunalamput tuottavat hierottavalle alueelle myös lämpöä niin haluttaessa – ihanan rauhoittavaa ja rentouttavaa sekin näin syksyisin!

Paitsi että shiatsuhieronta hyödyttää niska- ja selkävaivaista ja stressaantunutta työläistä, tutkimusten mukaan siitä on apua myös naisille, jotka kärsivät kuukautiskivuista. Bilteman kätevänkokoisen hierontatyynyn voi helposti kantaa mukana ja kiinnittää työtuolin selkänojaan tai niskatuen ympärille. Kipua lievittävästä, rentouttavasta hieronnasta voi nauttia siis missä tahansa, vaikka kesken työpäivän! Parisuhteessa elävien ei tarvitse aina häiritä kumppaniaan hieronnan toivossa, ja sinkkukin voi nauttia shiatsulaitteen antamasta rentouttavasta ja rauhoittavasta hieronnasta.

Shiatsutyyny toimii pistorasiaan kytkettävällä verkkolaitteella, mutta myös savukkeensytytinliitännän kautta. Tyyny onkin hyvä hankinta esimerkiksi työkseen paljon matkustaville tai pidemmille automatkoille, joilla lihakset menevät helposti jumiin.