Piknikille pulkkamäkeen!

Piknikille pulkkamäkeen!

Vaikka mikään ei varmasti voita kesäistä piknikkiä, voi eväsretki olla nautinnollinen kokemus talvellakin, erityisesti silloin, kun kevätaurinko alkaa jo lämmittää ja valkoinen hanki kimmeltää sen loisteessa. Lounas- tai kahvitauko onnistuu hyvin myös mäenlaskun tai talvivaelluksen lomassa pienin ennakkovalmisteluin.

Grillaaminen ja retkikeittimen käyttö onnistuvat toki myös talvella, mutta oikein kylmällä säällä voi olla miellyttävämpää, kun ruoka on pakattuna valmiina mukaan.

Pidä itsesi lämpimänä 
Niin kauan kun pysyt liikkeessä, pysyt myös lämpimänä. Pysähdyttyäsi kylmä alkaa nopeasti hiipiä luihin ja ytimiin, joten reppuun on hyvä pakata mukaan jonkinlainen huopa tai peitto, johon kääriytyä tarvittaessa. Kylmän kannon tai kiven päälle tai maahan istuminen ei ole myöskään hyvä idea. Käytä aina istuinalustaa, joka eristää kylmältä!

Panosta helppoon ruokaan
Retkiruoaksi sopii hyvin helppo keitto tai talvinen pataruoka, joka lämmittää ihanasti ja on helppo säilyttää ruokatermoksessa. Kaakao ja erilaiset marjakeitot toimivat hyvin nopeana välipalana, mutta suoraan mukista tai kupista juotava keitto tai pata on aina ruokaisampi vaihtoehto. Lisäenergiaa voi saada esimerkiksi voileivistä, rieskarullista, välipalakekseistä ja pähkinöistä.

Jos haluat mukaan jotain muuta kuin keittoa, voit keittää vaikkapa nakkeja kotona ennen lähtöä ja säilyttää ne retkellä kuumassa vedessä ruokatermoksessa. Lisäksi tarvitset mukaan valmiita hot dog -sämpylöitä – näin valmistat nopeat ja helpot hodarit! Muista lämmittää termos aina kuumalla vedellä ennen kuin täytät sen juomalla tai ruoalla, jotta sisältö pysyy lämpimänä kauemmin.  

Luonnon helmassa syöminen saattaa olla välillä myös vähän ongelmallista. Pakkaa mukaan myös tuoksuttomia kosteuspyyhkeitä, joilla voit paitsi pyyhkiä mahdolliset sotkut, myös ”pikatiskata” aterimet, kipot ja kupit ruokailun jälkeen. Lisäksi on hyvä muistaa ottaa mukaan ylimääräinen pussi roskille, jos taukopaikan lähettyvillä ei ole roska-astiaa.

Retkiaterimet 37-614

Eväsleipäpussit, 85-9012, termosmuki 85-0131 ja istuinalustat, 37-321