Mitä tehdä kotona? 10 vinkkiä lapsiperheille

Mitä tehdä kotona? 10 vinkkiä lapsiperheille

Suomen poikkeustilan myötä lapsiperheet viettävät kotona normaalia enemmän aikaa. Monet harrastukset ovat tauolla ja useat ajanviettopaikat on laitettu kiinni. Mitä tekemistä voisit keksiä lapsille? Keräsimme yhteen vinkit kivoista aktiviteeteista, joita voi toteuttaa perheen kesken kotona!

trampoliini_950.jpg

1. Palloilkaa yhdessä

Pallopelejä on helppo harrastaa omalla pihalla tai vaikka lähellä kotia sijaitsevalla hiekka- tai nurmikentällä. Kokeile esimerkiksi krokettipeliä tai salkopalloa. Keilapeli sopii mainiosti perheen pienimmillekin. 3-in-1-maali sopii hauskan jalkapallo-ottelun järjestämiseen perheen kesken. Maali toimii myös hyvänä apurina laukausten ja osumistarkkuuden harjoitteluun, ja laukausten nopeutta voi mitata hauskalla laukaisumittarilla.

Trampoliini kotipihalla tuo paljon iloa aurinkoisiin kevätpäiviin. Saat meiltä vakaarakenteiset trampoliinit, joissa on turvallisuuden takaava suojaverkko. Trampoliinilla hyppiminen sopii myös aikuisille: se ei ole ainoastaan hauskaa, vaan se vaikuttaa myös terveyteen ja hyvinvointiin.

2. Pelatkaa pihalla

Omalla pihalla temmeltäminen virkistää mieltä. Esimerkiksi frisbeegolf on hauskaa ajanvietettä keväällä auringonpaisteessa. Saatte pelin pystyyn hankkimalla helposti koottavan frisbeekorin, jonka mukana tulee kaksi frisbeetä. Kokeilkaa myös renkaanheittopeliä, pehmotennistä tai kyykkäpeliä.

heittopeli_950.jpg

3. Lystikkäitä leikkejä hiekkalaatikolla

Hiekkalaatikko on yksi perinteisimmistä pihan varusteista. Hiekkalaatikon ikisuosion salaisuus piilee siinä, että siinä leikkiessä vain mielikuvitus on rajana. Saat meiltä helposti koottavan hiekkalaatikon, jonka kansi muuntuu kahdeksi penkiksi, kun se nostetaan ylös. Kiinnitetty kansi estää myös esimerkiksi vapaana kulkevia kissoja menemästä hiekkalaatikkoon. Hauskoihin leikkeihin löydät meiltä myös erilaiset hiekkalelut edullisesti.


4. Poksautelkaa saippuakuplia

Mikä olisi hauskempaa kuin saippuakuplien puhaltaminen omalla pihalla? Kisatkaa, siitä, kuka saa poksautettua sormellaan eniten kuplia ennen kuin ne leijailevat maahan. Tavallisten saippuakuplalelujen lisäksi saat meiltä veikeän, ruohonleikkurin näköisen saippuakuplakoneen, joka puhaltaa sadoittain saippuakuplia muutamassa sekunnissa.


5. Radio-ohjattavat lelut valloittavat maan ja ilman

Radio-ohjattavista leluista riittää iloa pitkään. Valikoimastamme löydät perinteisisiä radio-ohjattavia autoja, mutta myös esimerkiksi hauskan robottitaistelupelin ja jalkapallorobotin. Kauko-ohjattavat droonit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Kokeilkaa esimerkiksi helposti hallittavaa dronea tai hieman isompien lasten käyttöön tarkoitettua stunttidroonia.

telttailu_950.jpg

6. Telttaretki omalla pihalla voi olla suuri seikkailu

Telttailu on lapsille elämyksellistä puuhaa. Telttaretkelle ei tarvitse lähteä kauas, vaan teltan voi pystyttää myös omalle pihalle. Pakatkaa mukaan retkieväät ja pitäkää illan tullen tunnelmallinen satuhetki taskulampun valossa. Jos huono sää tai jännittävät yölliset äänet pääsevät yllättämään, omalta pihalta on helppo siirtyä sisätiloihin. Biltemasta löydät valikoiman helposti pystytettäviä telttoja, jotka sopivat myös pidemmille vaellus- tai metsäretkille.

7. Koristelkaa hauskat pahvihahmot makunne mukaan

Kaipaavatko lapset luovaa puuhaa? Valikoimastamme löytyy hauskoja 3D-pahvihahmoja, kuten koira, kissa ja kirahvi, jotka voi koristella oman mielen mukaan. Hahmoissa on paljon yksityiskohtia, jotka voi värittää esimerkiksi väriliiduilla, tussikynillä ja maaleilla. Tukevasta pahvista valmistetut hahmot on helppo koota ilman liimaa ja saksia. Tutustu myös avaruusrakettiin, leikkikeittiöön ja pysäköintitaloon!

8. Piirtäkää muotokuvat sokkona

Piirtäminen ja askartelu yhdessä on mukavaa puuhaa. Piirtäkää toisistanne muotokuvat sokkona ja ihailkaa hullunkurisia taideteoksia! Biltemasta löydät piirtämiseen ja askarteluun mm. väriliidut, kimallekynät, kuviosakset, piirustuspaperin sekä vesivärit ja siveltimet.

muovihelmet_950.jpg


9. Tehkää yhdessä kauniita helmikoruja

Korujen loihtiminen on rentouttavaa ja luovaa ajanvietettä niin lapsille kuin aikuisillekin. Meiltä saat esimerkiksi putkihelmiä, hauskan muotoisia helmialustoja ja kattavan helmilajitelman, joka sisältää erilaisia helmiä, helminauhaa ja hakasia omien kaulakorujen, rannekorujen ja korvakorujen tekemiseen.


10. Leikkikalut tuleville tekijöille

Rakkaus tekemiseen voi syttyä jo varhaisessa iässä. Lapset saattavat löytää oman tulevan ammattinsa tai kiinnostuksen kohteensa leikkien lomassa. Meiltä löydät tulevaisuuden tekijöille esimerkiksi lasten puutarhatyökalusarjan, lasten työkaluvyön, meikkaus- ja kampauspään, lääkärivaunun ja pikkukokeille sopivan leikkigrillin.