Millaiset pelastusliivit kannattaa valita – vertailussa vaihtoehdot aikuisille, lapsille ja lemmikeille

Millaiset pelastusliivit kannattaa valita – vertailussa vaihtoehdot aikuisille, lapsille ja lemmikeille

Vesillä on tärkeää käyttää aina pelastusliivejä tai kelluntaliivejä – tämä koskee niin lapsia, aikuisia kuin veneseikkailussa mukana olevia nelijalkaisia. Miten eri mallit eroavat toisistaan? Sopivan mallin valinta riippuu täysin siitä, millaiseen veneilykäyttöön liivit ovat tulossa. Astu sisään pelastusliiviviidakkoon – me opastamme sinut sen läpi!

Kelluntaliivi (myös purjehdusliivi tai veneilyliivi)

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä on tavallisin pelastusliivimalli ja hyvä valinta kaikille vesille suuntaaville tai veneilyä enemmän harrastaville. Bilteman kelluntaliiveissä on fluoresoivat, eli kirkasta väriä hohtavat yksityiskohdat, hyvä istuvuus ja luja vetoketju. Kelluntaliivi ei käännä kantajaansa selälleen veden varassa, vaan se on ainoastaan apuväline kellumiseen. Niinpä se soveltuukin vain uimataitoisille.

Pelastusliivit

Perinteiset pelastusliivit on tarkoitettu erityisesti lapsille ja uimataidottomille henkilöille. Ne on suunniteltu kääntämään tiedotonkin henkilö selälleen vedessä, ja niissä on aina vihellyspilli ja heijastimet. Pelastusliivien korkea kaulus tukee myös veteen joutuneen käyttäjänsä päätä niin, että suu ja nenä jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Valikoimassamme olevien pelastusliivien väri on fluoresoiva oranssi, mikä näkyy selkeästi kauaskin, jos joudut veden varaan.

Paukkuliivit.jpg

Ilmatäytteinen kelluntaliivi eli ns. paukkuliivi

Kun ilmatäytteinen kelluntaliivi, eli paukkuliivi, ei ole ns. aktiivisessa tilassa, se on pieni ja huomaamaton ja se päällä liikkuminen on helppoa. Paukkuliivissä oleva anturi ja kaasupatruuna täyttävät liivin automaattisesti ilmalla, jos sitä käyttävä henkilö putoaa veteen. Paukkuliivin voi myös aktivoida tai täyttää manuaalisesti. Näitä kelluntaliivejä suositellaan uimataitoisille, yli 40-kiloisille henkilöille.

urheilu-pelastusliivit.jpg

Urheilukelluntaliivi

Urheiluun tarkoitettu kelluntaliivi sopii nimensä mukaisesti käytettäväksi vesiurheilussa, kuten esimerkiksi wakeboardingissa eli vesilautailussa, vesihiihdossa ja suppailussa, mutta sitä voi käyttää myös tavallisessa veneilyssä. Bilteman urheilukelluntaliivit istuvat erityisen hyvin ja napakasti lähellä käyttäjänsä vartaloa neljän vahvan, pikalukolla suljettavan hihnan ansiosta. Se on myös helppo ja nopea pukea ja riisua.

lemmikkien_kelluntaliivi.jpg

Pelastus-/kelluntaliivi koirille ja kissoille

Bilteman valikoimassa on myös erikokoisille koirille ja kissoille tarkoitettuja pelastus-/kelluntaliivejä. Niissä on lemmikin kaulan ja vatsan ympäri kiinnitettävät pehmustetut hihnat sekä kantoremmi ja kiinnityskohta talutushihnalle.