Lemmikit ansaitsevat parasta – hanki hyödylliset tarvikkeet kissalle tai koiralle

Kissa tai koira ei ole vain lemmikki, vaan tärkeä perheenjäsen, jolle halutaan tarjota parasta. Lemmikki voi hyvin, kun sitä hoidetaan oikein ja kun se saa toteuttaa itseään lajilleen luonteenomaisella tavalla. Löydät valikoimastamme paljon erilaisia tarvikkeita, leluja ja makupaloja karvaisten kavereiden iloksi!

Kissat ja koirat ovat pitkäikäisiä lemmikkejä, jotka tuovat arkeemme paljon riemukkaita hetkiä. Vastalahjaksi nämä viiksekkäät veijarit ja mainiot mustit saavat paljon rakkautta ja rapsutuksia. Hellyyden lisäksi kissat ja koirat tarvitsevat tietenkin sopivaa ruokaa, mielekästä puuhastelua, piristäviä liikuntahetkiä ja mukavan nukkumapaikan. Lisäksi turvalliset kuljetusvarusteet ovat tarpeelliset autossa matkustaville lemmikeille. Biltemasta löydät kaikki nämä ja paljon muita kissoille ja koirille sopivia tarvikkeita.

Valitse lemmikille ravinnerikasta ruokaa

Varmista, että lemmikkisi saa korkealaatuista ravintoa. Biltemasta löydät laadukkaat kuivaruoat kissalle ja koiralle. Ravitseva ja vähärasvainen premium-kissanruoka sopii hyvin etenkin steriloiduille kissoille. Premium kuivamuona koirille sisältää tasapainoisen yhdistelmän proteiineja, rasvoja, kuituja ja vitamiineja. Rakkaita karvakamuja halutaan silloin tällöin hemmotella makoisilla herkkupaloilla – olemme ottaneet myös tämän huomioon valikoimassamme!

Ruoan lisäksi Biltemasta löytyy laadukkaat ruoka- ja juomakupit sekä kissoille että koirille. Ruokakuppien pohjassa on kumilista, joka pitää kupin tukevasti paikallaan lemmikin syödessä tai juodessa.  Jos karvakamusi on kova poika tai tyttö hotkimaan, meiltä löydät L- ja S-koossa ruokakupin, jonka korotusosat estävät lemmikkiä syömästä liian nopeasti.

Varmista, että lemmikki matkustaa autossa turvallisesti

Kun kissaa tai koiraa kuljetetaan autossa, tärkeintä on huolehtia eläimen turvallisuudesta. Lemmikkejä ei tule pitää autossa vapaana. Kissa matkustaa turvallisimmin kuljetuslaatikossa, joka on kiinnitetty autoon esimerkiksi turvavyöllä. Koiraa voi kuljettaa henkilöauton avoimessa tavaratilassa, kunhan tavaratilan ja matkustamon välillä käytetään koira- ja turvaritilää. Koiran kuljetus autossa sujuu turvallisesti myös silloin, kun koira käyttää sille sopivia turvavaljaita, jotka kiinnitetään auton turvavyöhön. Takapenkillä matkustava koira voi varsinkin kurakeleillä aiheuttaa sotkua, joten suosittelemme ottamaan avuksi kätevän takaistuimen suojuksen.

Leikki on kissojen ja koirien lempipuuhaa

Kissat ja koirat tarvitsevat aktiviteetteja pysyäkseen hyvinvoivina. Biltemasta löydätkin erilaisia leluja niin kissojen kuin koirienkin tarpeisiin. Koirat tykkäävät peuhata, jahdata ja riepotella, joten lelujen kannattaa olla mahdollisimman kestäviä. Kissat haluavat yleensä leikkiä saalistusleikkejä, jotka toteuttavat kissoille luontaista metsästyskäyttäytymistä. Samat lelut eivät välttämättä viehätä kaikkia kissoja, joten kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja. Kissat ovat kuitenkin samanlaisia yhdessä asiassa: ne kaikki teroittavat kynsiään. Siksi kannattaa hankkia kiipeilypuu tai raapima-alusta, jotta katti jättää huonekalut rauhaan.

Oma peti kutsuu lemmikin rauhoittumaan

Peti on kissan tai koiran oma paikka, joka kutsuu nauttimaan rauhallisista lepohetkistä leikkien jälkeen. Valikoimastamme löydät erikokoiset kissan- ja koiranpedit. Isompi koiranvuode sopii kookkaallekin kaverille ja pehmoinen pikkupeti sopii pienelle koiralle tai kissalle. Reunallinen peti on useimmille kissoille paras vaihtoehto, sillä reunat lisäävät turvallisuuden tunnetta. 

Ulkoilu koiran kanssa sujuu oikeiden tarvikkeiden kanssa

Koiran kanssa lähdetään ulos joka päivä, joten hyviin varusteisiin kannattaa panostaa. Biltemasta löydät erilaiset talutushihnat, valjaat ja kaulapannat koiralle kuin koiralle. Jäljittäville koirille tarjolla on ammattimaisten koiranohjaajien kanssa kehitetty jäljestysliina, josta omistaja saa varman otteen myös kostealla säällä.

Syksyisillä ulkoilukeleillä kannattaa kiinnittää huomio koiran näkyvyyteen pimeässä. Yksinkertainen ja tehokas ratkaisu on koiran kaulapantaan kiinnitettävä LED-valo. Löydät valikoimastamme myös koiran heijastinliivin sekä heijastavan kaulapannan ja talutushihnan.

Kissanhiekkalaatikon puhtaudella ja paikalla on väliä

Siisteyttä rakastava kissa arvostaa puhdasta hiekkalaatikkoa, joka on sijoitettu mahdollisimman rauhalliseen paikkaan. Jätökset tulee siivota kissan vessasta vähintään kerran päivässä. Koko vessa kannattaa pestä noin kuukauden tai kahden välein. Hiekkalaatikko kannattaa myös aika ajoin vaihtaa kokonaan uuteen, sillä kissan kynsistä syntyy pohjaan naarmuja, jotka keräävät herkästi likaa ja bakteereja. Biltemasta löydät perinteisen hiekkalaatikon lisäksi kannellisen kissanhiekkalaatikon, joka hillitsee kissanhiekan päätymistä lattialle. Meiltä saat myös paakkuuntuvaa ja pölyämätöntä kissanhiekkaa, jossa on hyvä imukyky.