Kaipaatko lisälämpöä? Hanki sopiva lämmitin kotiin, mökille, autotalliin tai autoon

Kylmillä syys- ja talvikeleillä voi viluttaa myös sisätiloissa. Ja silloin kaivataan lisää lämpöä! Onneksi käytännöllisiä lisälämmittimiä on saatavilla moneen eri tarkoitukseen. Lisälämmitin kannattaa aina valita käyttökohteen mukaan. Poimi tästä vinkit, joiden avulla löydät oikean lämmittimen omiin tarpeisiisi.

Syksyn kylmä viima ja talven paukkuva pakkanen yllättävät välillä muutkin kuin vilukissat. Sisätiloissa voi pärjätä lisäämällä vaatekerraston paksuutta, mutta joskus on turvauduttava lisälämmittimeen. Lämmittimiä on erilaisia, joten ennen ostoksille suuntaamista kannattaa miettiä, millaiseen tilaan lämmitin tulee. Oikein valitulla lämmittimellä päästään parhaaseen lopputulokseen, eikä kenenkään tarvitse enää värjötellä kylmässä!

Öljylämmitteinen lämpöpatteri sopii moneen tilaan

Jos haluat kotiin tai mökille tasaisen ja pehmeän lämmön, öljylämmitteinen lämmityspatteri on sinun valintasi. Öljylämmitteisen lämpöpatterin sisällä kiertää sen nimen mukaisesti öljyä. Seinäpistorasiaan kytkettävä patteri muistuttaa toiminnaltaan vesikiertoista patteria. Öljytäytteinen patteri sopii tilapäiseksi lisälämmittimeksi eristettyihin tiloihin. Termostaattiohjattua patteria voi käyttää kotona tai mökillä vaikkapa yksittäisen huoneen lämmittämiseen. Hitaasti lämpenevä öljy säilyttää lämmön pitkään, joten ikävät vilunväreet pysyvät taatusti poissa.

Takan tai kamiinan lämpö tehokkaaseen käyttöön kamiinapuhaltimella

Mikä olisikaan mukavampaa kuin nautiskella takan tai kamiinan lämmöstä talvisen ulkoilupäivän päätteeksi? Normaalisti takan tai kamiinan lämpö nousee suorinta tietä katon rajaan, joten lämmöstä voisi nauttia tehokkaamminkin. Onneksi apuun voi valjastaa kamiinapuhaltimen, joka jakaa lämmön tasaisesti koko huoneeseen. Kamiinapuhaltimessa ei ole sähköliitäntää eikä akkua, vaan laite asetetaan takan tai kamiinan päälle, jolloin se saa virtansa tulisijan lämmöstä. 

Mökin saa lämpimäksi tehokkaalla konvektorilämmittimellä

Mökillä on ihana viettää rauhallisia saunailtoja myös syksyllä ja talvella, mutta kylmässä hytiseminen ei ole kenenkään lempipuuhaa. Lisälämmittimen olisi kuitenkin hyvä kestää alhaisia lämpötiloja silloin, kun mökki ei ole aktiivisesti käytössä. Mökille kannattaa valita konvektorilämmitin, sillä se kestää hyvin kylmää. Konvektorilämmittimessä ilma virtaa vapaasti lämmittimen läpi, jolloin tilan lämpötila nousee. Turbo-toiminnolla varustetuissa laitteissa ilman saa kierrätettyä nopeasti, jolloin tila lämpenee vikkelämmin.

Lämpöpuhallin tai kohdelämmitin soveltuu hyvin autotalliin

Tykkäätkö puuhastella autotallissa myös talvella? Autotallin saa lämpimäksi lämpöpuhaltimella tehokkaasti ja nopeasti. Lämpöpuhallin ottaa sisäänsä ilmaa, lämmittää sen ja puhaltaa lämpimän ilman ulos. Lämpöpuhallin kannattaa sijoittaa autotallin lattialle, sillä lämmin ilma kohoaa alhaalta ylöspäin. Autotalliin sopii myös kääntyilevä, kahdella keraamisella vastuksella varustettu kohdelämmitin, jolla tallin saa nopeasti lämpimäksi töiden ajaksi.

Auton sisätilanlämmitin takaa miellyttävän sisäilman matkustamoon

Viileällä säällä tai talvipakkasilla ei ole mukava istahtaa hyiseen autoon. Aikaiset työaamut alkavat rattoisammin, kun voi istua valmiiksi lämpimään autoon. Auton sisätilanlämmitin lämmittää matkustamon sisäilman mukavaksi. Lämmitin on myös turvallisuusvaruste, joka parantaa näkyvyyttä jään sulaessa laseista nopeasti. Muistathan kuitenkin auton ikkunoiden raappaamisen aina tarvittaessa – lämmittimestä huolimatta!

Tunnelmasta pitävät valitsevat kotiin etanolikamiinan

Aina ei tarvita lisälämpöä, vaan enemmän tunnelmaa. Ajattoman kaunis etanolikamiina luo kotiin kotoisan tunnelman lempeällä valolla ja rauhoittavalla liekin lepatuksella. Etanolipolttimesta ei tule savua, nokea eikä hajua. Pöydälle asetettava kamiina toimii bioetanolilla.