Ilmafriteerauskeittimellä valmistat ruokaa terveellisesti

Ilmafriteerauskeittimellä valmistat ruokaa terveellisesti

Ilmafriteerauskeitin kypsentää herkut nopeasti, helposti ja terveellisesti. Useimpien ruoka-ainesten kypsentämiseen ei tarvita lainkaan öljyä.

Haaveiletko friteeratuista ruuista, mutta haluat välttää öljyllä läträämisen ja rasvan käryn? Ilmafriteerauskeittimellä voi valmistaa friteerattuja suosikkiruokia ilman suuria määriä öljyä – tällöin vältytään myös ikävältä rasvan hajulta. Ilmafriteerauskeittimen avulla säästät öljyä, eikä hankalasti puhdistettavista öljytahroista tai öljyn hävittämisestä tarvitse murehtia.

Miten ilmafriteerauskeitin toimii käytännössä? Ilmafriteerauskeittimessä on kiertoilmatoiminto ja grilli. Nopeasti kiertävä kuuma ilma ja ylägrilli mahdollistavat ruoan valmistamisen näppärästi. Ruoka-aineet kuumentuvat joka suunnasta, eikä useimpien ainesten kypsentämiseen tarvita öljyä. Ilmafriteerauskeittimellä valmistat näin ollen maukkaita ruokia terveellisemmin ja yksinkertaisemmin.

Ilmafriteerauskeittimellä voi kypsentää esimerkiksi ranskanperunoita, bataattiranskalaisia, naudanlihaa, kevätkääryleitä, kananugetteja ja -puikkoja tai vaikkapa täytettyjä kasviksia. Ainekset kypsyvät tasaisemmin, kun ravistelet niitä korissa kypsennyksen puolivälissä. Raakoihin perunoihin kypsyy rapeampi pinta, kun käytät hivenen öljyä. Ilmafriteerauskeitintä voi käyttää myös ainesten kuumentamiseen, mutta sillä ei tule kypsentää rasvaisia aineksia, kuten esimerkiksi makkaroita tai pekonia.

Ilmafriteerauskeitin sopii kotiin, kerhotilaan, veneeseen ja mökille, ja miksei sitä voisi käyttää vaikkapa matkailuautoillessa. Pienen kokonsa ansiosta laite mahtuu tilaan kuin tilaan. Tarvitset laitteen käyttöön vain sähköä – ja sitäkin säästyy, kun keittimen sähkönkulutusta verrataan uuniin. Friteerattujen ruokien valmistus voi todella olla näin yksinkertaista, eikä maustakaan tarvitse tinkiä.

Ilmafriteeratut juurekset

Ainekset:

Esim. perunoita, porkkanoita, punajuurta, bataattia

(Öljyä)

Valmistusohjeet:

1. Esilämmitä ilmafriteerauskeitin 200 asteeseen. Aikaa tähän menee n. 5 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa juurekset ohuiksi tikuiksi/paloiksi. Huomioi, että bataattitikut voivat jäädä muita isommiksi, sillä ne kypsyvät nopeammin kuin muut ainekset. 

2. Sekoita tikut kulhossa ja lisää sekaan vähän rypsiöljyä, jos haluat juureksiin rapean pinnan.

3. Lisää juurestikut esilämmitetyn keittimen säiliöön ja laita säiliö takaisin paikoilleen. 

4. Käännä keittimen kellokytkimestä kypsennysajaksi n. 25 minuuttia. Saadaksesi tasaisesti kypsyneitä juureksia ota säiliö pois koneesta kypsennyksen keskivaiheilla ja ravistele sisältöä.

5. Tarjoile valmiit juurestikut esimerkiksi ketsupin ja majoneesin kanssa. Halutessasi voit lisätä juuresten pinnalle sormisuolaa ennen tarjoilua.