Bilteman moottoriöljyt on kehitetty Suomen olosuhteisiin

Bilteman moottoriöljyt on kehitetty Suomen olosuhteisiin

Moottoriöljyn tärkein tehtävä on voidella moottorin liikkuvia osia. Öljy muodostaa suojaavan kalvon moottorin osiin suojellen sitä kulumiselta. Öljy pitää myös moottorin puhtaana liasta ja auttaa jäähdyttämään moottorin. Miten valitset Bilteman laajasta öljyvalikoimasta juuri omalle autollesi sopivan moottoriöljyn?

Nykypäivän ajoneuvojen laatuvaatimukset ovat korkealla, mutta onneksi Bilteman laadukkaat moottoriöljyt vastaavat haasteeseen. Valikoimastamme löydät Suomen olosuhteisiin sopivia moottoriöljyjä. Synteettiset moottoriöljyt soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön, kun taas mineraaliöljyt soveltuvat kesäkäyttöön. Yleisimpiä ovat moniasteöljyt, jotka toimivat useassa eri lämpötilassa.

Ennen moottoriöljyn valintaa on tiedettävä, millaista öljyä autosi tarvitsee. Yleensä autolle löytyy autonvalmistajan suositusten mukainen voiteluöljy. Öljykanisterin kyljessä täytyy olla valmistajan ja moottorityypin öljyluokitusmerkintä, jonka voi tarkistaa auton ohjekirjasta. Kaikista helpoiten moottoriöljyn valinta onnistuu auton rekisterinumeron avulla. Syötä rekisterinumero Bilteman varaosahakukoneeseen, jolloin saat listan autoosi sopivista moottoriöljyistä.

Moottoriöljy tulee vaihtaa aika ajoin, sillä sen likaantuminen voi johtaa moottorin vahingoittumiseen. Autonvalmistaja antaa yleensä suosituksen öljynvaihtovälistä auton ohjekirjassa. Suomen vaativissa olosuhteissa öljy on hyvä vaihtaa vähintään kerran vuodessa. Öljynvaihdon voi tehdä helposti itse: ensin kannattaa tutustua öljynvaihdon perusasioihin, tarkistaa öljyn oikea määrä auton ohjekirjasta ja hankkia tarvittavat työkalut ja tuotteet Biltemasta.