Muista lisätä AdBlue®:ta dieselautoosi – näin AdBlue® toimii

Muista lisätä AdBlue®:ta dieselautoosi – näin AdBlue® toimii

Typpioksidipäästöt ovat yksi suurimmista epäpuhtauksien ja huonon ilmanlaadun aiheuttajista kaupunkien keskustoissa. AdBlue auttaa yhdessä SCR-teknologian kanssa muuttamaan dieselmoottoreissa syntyvän haitallisen typpioksidin vaarattomaksi typeksi ja vesihöyryksi. Onko sinulla moderni ajoneuvo, jossa on dieselmoottori? Silloin kannattaa lukea lisää Bilteman AdBluesta.

Mitä AdBlue® on?

AdBlue on väritön, emäksinen neste dieselajoneuvoihin, joissa on SCR-tekniikalla varustettu pakokaasujen puhdistusjärjestelmä. AdBlue on deionisoidusta vedestä ja ureasta koostuva liuos, joka on täysin myrkytön ja vaaraton ihmisille ja eläimille.
AdBlueta lisätään autossa olevaan erilliseen säiliöön, joka on tarkoitettu juuri tähän käyttöön. Säiliö on yleensä merkitty selkeästi sinisellä tankinkorkilla.

Pakokaasujen puhdistus SCR-tekniikalla

SCR on lyhenne englannin sanoista selective catalytic reduction ja tarkoittaa suomeksi selektiivistä katalyyttistä pelkistystekniikkaa. Sitä käytetään useimmissa dieselkäyttöisissä henkilöautoissa ja raskaissa ajoneuvoissa.
Nykyaikaisissa SCR-tekniikalla varustetuissa dieselmoottoreissa pakokaasujen puhdistus tapahtuu tehokkaasti vain AdBluen avulla. SCR-puhdistustekniikka puhdistaa yhdessä lisätyn AdBluen kanssa dieselmoottoreiden pakokaasuja ja vähentää haitallisia päästöjä muuntaen typpioksidin typeksi ja vesihöyryksi.

Päästöstandardi Euro 6

EU:ssa ajoneuvojen päästöstandardeja säätelee asetus nimeltä Euro 6. Asetuksen tavoitteena on saada dieselautojen päästöt samalle puhtaustasolle kuin bensiiniautojen päästöt, mikä tarkoittaa sitä, että SCR-tekniikan on oltava käytössä dieselajoneuvoissa vuosimallista 2015 alkaen. Jotta SCR-tekniikka toimisi, ajoneuvoon on lisättävä AdBlueta.

Miten AdBlue® toimii?

AdBlue ruiskutetaan pakokaasujärjestelmään ennen kuin pakokaasut kulkevat SCR-katalysaattorin läpi. Katalysaattorissa AdBlue muuntaa haitalliset typpioksidit vaarattomaksi typeksi ja vesihöyryksi, jotka poistuvat pakoputken kautta. Ilman SCR-katalysaattoria dieselmoottorit päästävät ilmaan suuria määriä typpioksideja, jotka ovat haitallisia ihmisten terveydelle ja edistävät ympäristön rehevöitymistä ja happamoitumista.

AdBlue®:n lisääminen

AdBlue on sinänsä helppokäyttöinen tuote. On kuitenkin tärkeää, että sitä käytetään oikein, koska sitä käytetään epäpuhtauksille herkän SCR-katalysaattorin kanssa. Sen vuoksi on hyvin tärkeää, ettei AdBlue-liuokseen lisätä koskaan ylimääräistä vettä, koska se voi vahingoittaa SCR-katalysaattoria. Kun AdBlue-säiliö alkaa tyhjentyä ja sen varoitusvalo syttyy, uutta nestettä on lisättävä mahdollisimman pian. Tyhjällä AdBlue-säiliöllä ajaminen voi johtaa moottorijärjestelmän vahingoittumiseen.

HUOM! AdBlue ei ole polttoaineen lisäaine. Se lisätään aina autossa olevaan erilliseen säiliöön.

Osta AdBlue täältä

Tärkeää muistaa AdBluen käytössä:

• Kaada AdBlue aina merkittyyn AdBlue-säiliöön.
• Varmista, ettei AdBlue-säiliöön pääse koskaan dieseliä ja että se on aina tiivis ja ehjä.
• Lisää AdBlue aina AdBlue-välineillä ja pidä ne puhtaina.
• Puhdista AdBlue-välineet tarpeen mukaan Adbluella tai demineralisoidulla vedellä.
• Älä koskaan sekoita AdBlueta muiden nesteiden kanssa.
• Jos AdBlueta läikkyy, huuhtele alue huolellisesti vedellä.
• Suojaa AdBlue suoralta auringonpaisteelta ja yli 30 ˚C:n ja alle -11 ˚C:n lämpötiloilta.
• Jos AdBlue ylikuumenee, suihkuta kylmää vettä tiiviisti suljetun astian päälle.
• Jos AdBlue jäätyy, sen voi sulattaa lämmittämällä suljettua astiaa varovasti. Sulatettua AdBlueta voi taas käyttää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ethän aja iglulla – puhdista autosi lumesta!

Ethän aja iglulla – puhdista autosi lumesta!

Kiireisenä päivänä monet saattavat jättää autonsa puhdistamatta jäästä ja lumesta, millä voi olla ikäviä seurauksia.

Pidä huolta akustasi

Pidä huolta akustasi

Me kaikki kaipaamme rakkautta – aivan kuten menopelisi akkukin.

Etsi varaosat autoosi helposti!

Etsi varaosat autoosi helposti!

Voit etsiä autoosi sopivat, edulliset varaosat helposti rekisterinumerohakua käyttämällä!