Mökkeily on ihmisen parasta aikaa – 5 varusteluvinkkiä, jotka tekevät mökkilomasta nautinnollisemman

Mökkeily on ihmisen parasta aikaa – 5 varusteluvinkkiä, jotka tekevät mökkilomasta nautinnollisemman

Arjen aallokossa mieli alkaa vaeltaa kiireettömiin maisemiin. Se alkaa kaivata sinne, missä laineet liplattavat levollisesti ja metsä huminoi rauhoittavasti. Mökki on turvasatama, jossa touhuaminen ja tunnelmointi karkottavat arkihuolet kauas pois. Mökkeily yhdessä läheisten kanssa on entistä nautinnollisempaa silloin, kun mökin varustelu on kunnossa.

Mökki on tekijälle paratiisi, jossa saa touhuta täydellä sydämellä. Toisaalta mökki on myös se paikka, jossa saa ottaa rennosti. Monille mökkiloma onkin virkistävä yhdistelmä verkkaista puuhastelua ja lokoisaa rentoilua. Yhtenä hetkenä tekee mieli pilkkoa polttopuita iltasaunaan ja toisena makoilla riippumatossa tuijottelemassa taivaalla lipuvia poutapilviä. Grilliherkkujen huumaava tuoksu leijailee pihapiirissä aamusta iltaan. Parasta on tietysti se, että kiireestä ei ole tietoakaan.

Moderniin mökkiin liittyy tietynlaisia odotuksia ja toiveita. Mökillä halutaan viettää pitkiäkin aikoja varsinkin ulkoilmasta nauttien, joten pihan varustelutasoon ja ajanviettotapoihin halutaan panostaa. Mökkeily sujuu entistä viihtyisämmissä oloissa yllättävän helposti ja edullisesti. Poimi tästä yksinkertaiset varusteluvinkit mökille!

Viisi viihtyvyyttä lisäävää vinkkiä mökkilomalle

1. Uima-allas tai poreamme tuovat mökille ripauksen luksusta

Mikä olisikaan ihanampaa kuin nauttia lämpimistä kesäpäivistä ja kauniista mökkimaisemista omassa uima-altaassa tai poreammeessa?

poreallas.jpg

Puhallettavat altaat on helppo asentaa ennen kesähelteiden saapumista ja yhtä helppo purkaa talvisäilytystä varten. Kulutusta kestävä materiaali takaa sen, että nautinnollisia hetkiä on luvassa moneksi kesäksi.

2. Herkullisimmat mökkiruoat valmistuvat kunnon grillissä

Mökkeily ja grillaus, siinäpä pettämätön yhdistelmä. Mökkiruoka on monille yhtä kuin grilliruoka, eikä mikään ihme. Grillissä voi valmistaa mitä moninaisimpia ja maittavimpia herkkuja koko mökkiporukalle vaivattomasti. On täysin makuasia, tykkääkö kokkailla hiiligrillillä, kaasugrillillä vai sähkögrillillä – herkulliset pöydän antimet syntyvät varmasti näillä kaikilla.

grillaaminen.jpg

Tavallisten grillien rinnalle markkinoille on saapunut myös grillitynnyrin ja savustimen yhdistelmiä, savugrillejä. Ne soveltuvat loistavasti niin sanottuun barbecue-grillaukseen, jossa ruokaa valmistetaan mahdollisimman hitaasti ja pitkään murean lopputuloksen takaamiseksi.

3. Piha- ja vesileikit tekevät mökkilomasta hauskemman

Hilpeät pelit ja leikit niin pihamaalla kuin vedessäkin pitävät mökkilomalaisten mielet pirteinä. Aseta nurmikolle sadetin: lapset ja lapsenmieliset pääsevät virkistymään vesisuihkussa kuumana kesäpäivänä. Tai pulahda veteen rantapallon kanssa ja haasta mökkiväki leikkimieliseen vesipallo-otteluun. Veikeistä uimaleluista riittää pienille vesipedoille iloa pitkään. Astetta rauhallisempaa menoa tarjoaa uimapatja, jonka päälle on mukava heittäytyä nauttimaan veden lempeästä liplatuksesta.

kroketti.jpg

Pihamaalla kannattaa kokeilla vaikkapa krokettia, joka sopii mainiosti koko perheelle. Tai pystytä mökkipihalle frisbeekori, joka tekee frisbeen lennättämisestä jännittävän tarkkuuspelin. Vallatonta ajanvietettä mökkilomalle tuovat myös esimerkiksi Mikado-tikkupeli, piha-Yatzy, rengaspeli, pehmotennis ja Boccia-kuulapeli. Trampoliini on taattu lasten hitti!

4. Aurinkotuolissa tai riippumatossa loikoillessa mieli rauhoittuu

Joskus on hyvä ottaa rennosti ja asettua makuuasentoon – ja mikä tarjoaisikaan siihen paremmat puitteet kuin rauhallinen mökkimiljöö. Nauti jännittävän kirjan juonenkäänteistä tai ota virkistävät päiväunet aurinkotuolissa tai riippumatossa. Säänkestävä aurinkotuoli sopii niin mökkinurmelle, terassille kuin rantaankin. Kokoon taitettava tuoli mahtuu helposti varastoon talviteloille. Riippumaton voit virittää kahden jykevän puun väliin tai voit hankkia tukevan riippumattotelineen. Älä unohda myöskään mukavaa riipputuolia.

5. Aurinkovarjon alla nautit mökkikesästä turvallisesti

Kesähelteiden hellittävänä on ihana viettää vapaa-aikaa, mutta joskus aurinko porottaa turhankin paljon. Aurinkovarjo suojaa paahteelta ja tekee mökkipihalla oleskelusta mukavampaa kuumina kesäpäivinä. UV-suojattu kangas takaa sen, että varjon alla on turvallista loikoilla. Kolmikulmainen aurinkosuoja on näyttävä ja käytännöllinen lisä mökkipihalle. Suojaa sateelta tuovat juhlateltat ja paviljongit, jotka tarjoavat tunnelmalliset puitteet illanistujaisiin.