Ilmainen toimitus yli 100 euron tilauksille koodilla "100". Etu koskee vain tilauksia, joiden enimmäispaino on 30 kg.

Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.90! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Pelitarvikkeet

Vielä muutama vuosi sitten peliala oli vain murto-osa siitä, mitä se on nykyisin. E-urheilusta on tullut suositumpaa kuin koskaan, ja näyttää siltä, että se ole vain trendi – se on tullut jäädäkseen.

Pelaaminen tarkoittaa monenlaisia asioita. Se on tietokonepelien pelaamista harrastuspohjalta joko yksin, verkossa tai yhdessä ystävien kanssa. Pelaaminen on kuitenkin myös vakavasti otettavaa e-urheilua, joka vaatii tuntikausien fyysistä ja henkistä treenaamista.

Olitpa sitten harrastelija tai oikea e-urheilija, voit aina optimoida pelisuorituksesi juuri oikeilla pelivälineillä. Löydät ne tältä sivulta!

Huipputason välineet

Haluat parhaat jalkapallokengät tai golfmailat ja tehokkaimman kahvimyllyn kahvipavuillesi. Intohimo vaatii myös kunnon välineet, ja se pätee myös pelaamiseen. "Välineet" kattaa laajan valikoiman erilaisia tuotteita. Niitä ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Hiirimatot
  • Pelihiiret
  • Pelinäppäimistöt
  • Pelituolit
  • Tietokoneet
  • Näytöt
  • Kuulokkeet

Uusia tuotteita tulee jatkuvasti markkinoille, joten välineviidakossa luoviminen voi olla vaikeaa. Tältä sivulta löydät tuotteita useimmista edellä mainituista kategorioista.

Pelivälineiden ostaminen – aloita näppäimistöstä

Tietokoneiden näppäimistöjen välillä on epäilemättä suuri ero. Erityisen tärkeää on, että pelinäppäimistösi on kunnollinen, ja siksi pelinäppis onkin ensimmäisiä asioita hankittavien välineiden listallasi. Se voi myös parantaa pelaamistasi merkittävästi.

Näppäimistö – mitä pitää ottaa huomioon?

Käytät pelaamisessa koko ajan näppäimistöä. Pelinäppäimistöä valittaessa kannattaa ennen kaikkea miettiä, että ergonomia on kunnossa. Se on onneksi huomioitu useimmissa nykyään myytävissä näppäimistöissä.

Seuraavaksi pitää miettiä, onko taustavalosta hyötyä sinun tapauksessasi ja jos, niin pitääkö valon olla näppäimistön takana ja/vai painikkeiden alla. Valaistuksesta on ennen kaikkea hyötyä, kun pelataan pimeässä.

Lopuksi on vielä päätettävä, tarvitsetko langallisen vai langattoman näppiksen. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Välineissä kyse on usein makuasioista, ja niistähän ei voi kiistellä.

Pelimatot, pelihiiret ja pelinäytöt

Pelaamisessa ei pärjää ilman hiirtä ja hiirimattoa. Tässäkin on pitkälti kyse makuasioista, mutta voit ostaa hiiren, joka on suunniteltu pääasiassa pelaamiseen.

Myös hiiressä voi olla valot, ja se voi olla langallinen tai langaton. Osa hiiristä on myös yhteensopiva näppiksen kanssa. Hiiren alle tarvitaan myös hiirimatto. Valitse pelihiiri ja hiirimatto, jotka tukevat sinun tapaasi pelata, sillä silloin pääset parempiin suorituksiin.

Myös näyttö on tärkeä asia. Aloita näytön valinta omista tarpeistasi. Hyvä näyttö tuo ylellisyyttä, mutta ei välttämättä ole ratkaisevan tärkeä pelisi kannalta. Mitä enemmän välineitä sinulla kuitenkin on, sitä todennäköisemmin investoit myös hyvään näyttöön.

Hanki ergonomisia välineitä

Juuri oikeiden välineiden hankkiminen ei ole tärkeää vain pelaamisen parantamiseksi. Monien pelivälineiden kehitystyössä annetaan paljon painoarvoa ergonomialle. Ihmistä ei ole suunniteltu istumaan kerralla liian pitkään paikoillaan, ja sitä pelaamisessa ja tietokonetyössä juuri tehdään – istutaan paikallaan tuntikausia.

Oikeat välineet koskevat siis muitakin kuin pelaajia. Niistä on etua myös töissä, jotka vaativat istumista pitkään tietokoneen ääressä.

Pelivälineet kannattaa hankkia koko perhettä ajatellen. Harrastelijan tai e-urheilijan lisäksi kunnon välineet tukevat kotona myös muita tietokoneen käyttäjiä.