Möt Hampus - varuhuschef i Nässjö

Möt Hampus - varuhuschef i Nässjö

Kan du beskriva din resa inom företaget och berätta om de olika befattningar du har haft?

Min resa började på Biltema 2010 och då började jag som extra anställd i kassan och varuplock. 2012 gick jag ut gymnasiet och där började min första heltidsanställning som representant för Biltema Sweden AB. Då var min uppgift att arbeta med att marknadsföra Biltema på mässor, event och besöka företag. Efter 1 år fick jag en möjlighet att arbeta i varuhuset som jag inte kunde tacka nej till. Jag har varit väldigt mån om att gå hela ”trappan” ända från start. Jag har gått hela vägen som extra anställd, medarbetare i varuhuset, KKC (Kundservice, kassa & caféansvarig) lager/logistikansvarig, STF varuhuschef och varuhuschef där jag är idag.

Vad fick dig att börja på företaget och vilka faktorer har bidragit till din framgångsrika karriärutveckling här?

Började på Biltema tack vare att jag hade 2 kusiner som arbetade på Biltema Jönköping. Under tiden jag arbetade som extra anställd såg jag hur snabbt de utvecklades och hur kul dom tyckte det var och det smittade av sig på mig också. Det har varit nyttigt och utvecklande att arbetat med olika ledare som har olika ledarstilar.

Vilka utmaningar har du mött under din karriärresa och hur har du överkommit dem? 

Jag har stött på många olika utmaningar längs hela resan. Jag drivs av att ha utmaningar framför mig. Jag har en sak jag tänker på under min karriär som sticker ut. Det ena var när jag tog mitt första steg in i ledningsgruppen. Från att ha blivit upplärd av kollegor som har arbetat i varuhuset väldigt många år till att bli en ledningsgruppmedlem som skall driva och utveckla personalen och varuhuset. Jag arbetade hårt och jag trodde mycket på det jag gjorde. Det viktigaste var att jag tog lärdom av mina kollegor men samtidigt trodde på mina egna idéer och initiativ. 

Vilka egenskaper eller färdigheter tror du har varit avgörande för din framgång inom företaget?

Handlingskraftig, flexibelitet, envishet, utmaningar och glädje.

Kan du dela med dig av några specifika projekt eller prestationer som du är särskilt stolt över och som har bidragit till vart du är idag? 

Där min resa satte fart var när jag blev lager/logistikansvarig & ledningsgruppsmedlem. Där utvecklades jag otroligt mycket. Jag satte tydliga mål till mig själv och jag kände att här har jag mycket att bidra med. Det är en roll där man fördjupar sig i varje detalj hur en artikel rör på sig från att man beställer den till att den kommer till varuhuset och sedan säljs. Här började jag arbeta med olika tankesätt i beställningarna, hantering av artiklar och strukturen på lagret. Senare i min karriär 2019 kommer Biltema till Nässjö och jag är en av personerna som är med och bygger upp rutiner och arbetssätt för personalen och varuhuset.

Hur har företaget stöttat din utveckling och vilka resurser har funnits tillgängliga för att hjälpa dig växa i din roll? 

Biltema är ett tryggt företag med mycket resurser. Att jag har kunnat göra denna resa internt kräver mycket stöd och tillit från företaget och det tycker jag verkligen att Biltema har gett mig.

Har du haft några mentorer eller inspirationskällor inom företaget som har varit viktiga för din karriärutveckling? I så fall, på vilket sätt har de påverkat dig?

Från första dagen har jag följt många olika personer och ledare. Jag har även haft många ledare som har trott på mig & det stärker en väldigt mycket när man är mitt i karriären. Jag har väldigt många duktiga ledare kring mig som arbetar hårt och som har visat att allt är möjligt på Biltema.

Vad skulle du säga är de viktigaste lärdomarna du har fått under din tid här och vilka råd skulle du ge till andra som strävar efter att klättra inom företaget?

För min del har nästa steg kommit av att jag har varit väldigt driven, målinriktad, nyfiken och att jag har arbetat hårt. Viktigaste av allt är att arbeta för varandra. Arbeta för att skapa en teamkänsla och ha kul på arbetet. Mitt råd är även att du inte skall vara rädd för att ta nästa steg om någon tror på dig, då förtjänar du det!

Hur ser du på framtiden och vilka mål har du för din fortsatta karriär inom företaget?

Jag ser väldigt ljust på framtiden. Oavsett vilken roll eller befattning jag har är min målsättning att utveckla mig själv, kollegor & företaget. Det viktigaste för mig är att jag har en utmaning framför mig som är inspirerande.