Yosemite by Biltema – mallisto, jota on innoittanut luonto ja Yosemiten majesteettiset maisemat

Yosemite by Biltema – mallisto, jota on innoittanut luonto ja Yosemiten majesteettiset maisemat

Lohkareiset vuoret ympäröivät syviä metsiä, ja jylhä kansallispuisto jatkuu silmänkantamattomiin. Jos alueen jättiläispunapuut osaisivat puhua, ne voisivat kertoa taianomaisia tarinoita paikoista, joissa ihmiset ovat kohdanneet luonnon tuhansien vuosien ajan ja olleet henkeä salpaavien vesiputousten ja vertaansa vailla olevien maisemien ympäröimänä. Biltema esitteli 2000-luvun alussa Yosemite-tuotevalikoimansa, jonka ajatuksena on tarjota sekä korkealaatuisia tuotteita edulliseen hintaan että upeita kohtaamisia luonnon kanssa.

Yosemite by Biltema -tuotesarja vie sinut lähemmäksi luontoa amerikkalaisen Yosemiten kansallispuiston innoittamana, kuitenkin pohjoismaisen ilmastomme ja luontomme huomioiden. Tuotteiden avainsanoja ovat toimivuus ja kestävyys. Kohtaa siis kylmät tunturit, kristallinkirkkaat järvet, sammaleiset mutkittelevat polut ja rantakivikot yhdessä Yosemite by Biltema -tuotteiden kanssa.

Kaikki alkoi polkupyöristä

Biltema on yksi Pohjoismaiden suurimmista polkupyörämyyjistä, ja suosituilla polkupyörillämme on ollut eri nimiä vuosien varrella. Ensimmäisten pyörien rungoissa luki Biltema, mutta vuonna 1999 nimeksi muutettiin MA´LABIKE. Tämän jälkeen maastopyörät alkoivat yleistyä, ja jo vuonna 2002 Biltema päätti vaihtaa pyöriensä nimen uudelleen. Kevätkuvastossa vuonna 2002 Biltema lanseerasi maastopyörävalikoimansa, jonka nimeksi tuli Yosemite.

Inspiraatiota kansallispuiston maisemista

Maastopyörät on suunniteltu selviytymään ja kestämään rankempaa ajoa ja luonnon asettamia haasteita. Pyörämalliston nimi viittaakin Kaliforniassa sijaitsevaan Yosemiten kansallispuistoon ja on saanut inspiraationsa sen vaativista maastoista.

Yosemiten kansallispuisto tunnetaan muun muassa mahtavasta Half Dome -seinämästä, jonka graniitti on yhtä kestävää kuin tanskalaisen Bornholmin graniittikallio, sekä esimerkiksi Rambler- ja Big Oak -vaellusreiteistä Yosemiten laaksossa, jonka luonto on yhtä upeaa kuin muinaisella Maantiekurun vaellusreitillä Suomen Lapissa. Myös kiipeäminen South Face -vuorella saa kävijöiden adrenaliinitasot nousemaan samalla tavalla kuin Haugfjellissä lähellä Abiskoa Ruotsissa. Suuret seikkailut ja hienot kohtaamiset luonnon kanssa ovat toimineet inspiraation lähteinä Yosemite-sarjaa suunniteltaessa, ja ensimmäisten pyörämallien nimet olivatkin Half Dome, Big Oak, Rambler ja South Face.

Uudesta maastopyörämallistosta tuli valtavan suosittu, ja seuraavina vuosina lanseerattiin lisää malleja: Mariposa, El Portal, Iron Hawk ja Ahwahnee, joiden nimet liittyivät yhtä lailla Yosemiten kansallispuiston mahtavaan, vahvaan luontoon. Pisimpään valikoimassamme olleella Ahwahneella on mielenkiintoinen historiallinen yhteys Yosemiten kansallispuistoon. Ahwahnecheet ovat intiaanikansa, joiden sanotaan asuneen Yosemiten laaksossa tuhansia vuosia ja joiden perintö on nähtävissä koko kansallispuiston alueella.

Bilteman polkupyörissä oli muutaman vuoden ajan kahta tuotemerkkiä, Yosemitea sekä MA´LABIKEa, mutta vuodesta 2004 lähtien pyörät ovat kuuluneet nykyisen Yosemite-tuotemerkin alle. Yosemiten luonto inspiroi edelleen polkupyörien nimiä, esimerkiksi maastopyörä Tamarack sai nimensä laakson pitkästä vaellusreitistä. Graniittiseinä Half Dome on puolestaan vaikuttanut Dome-nimisen miesten sähköpolkupyörän nimen valintaan. Lisäksi naisten sähköpyörä Madera on nimetty Maderan piirikunnan mukaan, joka sijaitsee Yosemiten eteläisellä sisäänkäynnillä ja jota kutsutaan nimellä ”California’s Gateway to Yosemite”, eli "Kalifornian portiksi Yosemiteen".

Yosemite by Biltema kasvaa

Yli 700 metriä korkean Yosemite Falls -putouksen pauhaava vesi putoaa yhtä suurella voimalla kuin Norjassa sijaitseva 800-metrinen Ramnefjellsfossen, joka kuuluu Pohjoismaiden korkeimpiin vesiputouksiin. Vesi muuttaa nopeasti muotoaan ja jatkaa rauhallisesti virraten matkaansa kohti muita tehtäviä luonnon loputtomassa kiertokulussa. Kuten luonnon monet elementit muuttuvat ja muuttavat muotoaan ajan kuluessa, myös Yosemite-tuotesarja koki merkittävän muutoksen syksyllä 2020, kun mukaan saatiin treenivaatteita ja -välineitä. Vuotta myöhemmin mallisto kasvoi Outdoor-valikoimalla, joka sisältää ulkoiluvaatteita ja -varusteita kaikenlaiseen aktiiviseen liikuntaan luonnossa.

Vaatemallisto aktiiviseen elämäntapaan

Yosemite-tuotesarjan ytimessä on luonnon sopusointu, jossa syvät havumetsät, korkeat vuorenhuiput ja peilikirkkaat järvet elävät harmonista rinnakkaiseloaan. Yosemite by Biltema on luotu aktiiviseen elämäntapaan, ja sen tuotteissa toiminnallisuus ja laatu kohtaavat, mikä luo täydellisen yhdistelmän aktiivisille liikkujille. Olitpa sitten juoksulenkillä tunturissa, tutustumassa metsän salaisuuksiin perheen kanssa tai rakastat rauhallista kalastusta tai hermoja kutkuttavaa metsästystä, Yosemite-sarjan mukavat ja toiminnalliset erä- ja ulkoiluvaatteet tekevät kohtaamisesta luonnon kanssa vieläkin erityisemmän kokemuksen.

Valikoiman avainsanoja ovat aktiivisuus, vapaus ja laatu. Tuotteiden kehityksessä on huomioitu erityisesti pohjoismainen ilmasto ja maasto tuntureineen, järvineen, peltoaukeineen ja syvine kuusimetsineen

Relaterade artiklar

Pyöräily

Pyöräily

Pyörävalikoimastamme löydät sopivan vaihtoehdon jokaiseen tilanteeseen.

Ulkoilu

Ulkoilu

Yosemite-ulkoiluvaatteet ja -asut on suunniteltu aktiiviseen elämään ja oleskeluun luonnossa

Treenaus

Treenaus

Löydät meiltä laajan valikoiman treenivaatteita ja -välineitä.