Biltema Foundation vieraili FLASH-sädehoidolle tarkoitetussa yksikössä

Biltema Foundation vieraili FLASH-sädehoidolle tarkoitetussa yksikössä

Biltema Foundation on vastikään vieraillut rakenteilla olevassa huipputeknologisessa maanalaisessa yksikössä, joka on tarkoitettu uudelle FLASH-sädehoitolaitteistolle. Vierailu on tärkeä askel säätiön sitoutumisessa syövän vastaiseen taisteluun. Uusi mullistava syövän hoitomenetelmä FLASH-sädehoito on Lausannen yliopistollisen sairaalan tutkijoiden kehittämä.

Biltema Foundation on lahjoittanut 460 miljoonaa SEK:iä (n. 40 miljoonaa euroa) FLASH-sädehoidon kehittämiseen. Hoito mahdollistaa korkeiden säteilyannosten antamisen potilaalle vain millisekuntien aikana, ja se vähentää merkittävästi terveiden kudosten vaurioita ja poistaa kemoterapian tarpeen. Uuden maanalaisen yksikön rakentaminen on olennainen osa FLASH-sädehoitoprojektia, ja siellä FLASH-hoidon antaminen on turvallista ja tehokasta. Yksikön suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan yhteistyössä CERNin, maailman suurimman hiukkasfysiikan laboratorion, kanssa.

– Tämä käänteentekevä hoitomuoto voi mullistaa syöpähoidon, ja me Biltema Foundationissa olemme sitoutuneita löytämään ratkaisuja, joilla parannetaan sairastuneiden elämää, toteaa Biltema Foundationin edustaja Adelina Voci.

Biltema Foundation -säätiö tukee yhteiskunnallisia kehitysprojekteja maailmanlaajuisesti keskittyen kestävyyteen ja ihmisten elämän parantamiseen. Säätiö antaa tukea mm. katastrofien yhteydessä sekä lääketieteellisissä tutkimuksissa.