Joka kodin opas kolahtaa taas postiluukusta – Bilteman uusi kuvasto tuo mukanaan älykkäitä ja ympäristöystävällisiä tuotteita

Joka kodin opas kolahtaa taas postiluukusta – Bilteman uusi kuvasto tuo mukanaan älykkäitä ja ympäristöystävällisiä tuotteita

Vaikka kesää edelleen vietetäänkin, on tänään ilmestyvä Bilteman uusi tuotekuvasto varma merkki siitä, että syksy ja paluu arkeen kolkuttelevat jo ihan nurkan takana. Lähes 700-sivuisessa joka kodin oppaassa riittää tarjontaa ja ideoita tee-se-itse-ihmisille, ja se sisältää yli 900 uutuutta ja kymmeniä kolmannen osapuolen testaamia ja hyväksi havaitsemia tuotteita koko perheen tarpeisiin autoilu- ja rakentamistuotteista kotiin ja vapaa-aikaan.

Arkeen paluun myötä ihmiset alkavat viettää yhä enemmän aikaa kotonaan. Jo yli vuoden kestäneen koronapandemian vuoksi kodista on tullut monille yhä tärkeämpi ja rakkaampi tukikohta: on ehkä retkeilty lähialueilla, kuopsutettu puutarhaa, keksitty ja rakenneltu mitä upeimpia tee-se-itse-luomuksia tai vain nautittu perheen seurasta olohuoneessa ”hyggeillen”. Biltema on huolehtinut kaksi kertaa vuodessa ilmestyvällä kuvastollaan, että tee-se-itse-ihmisten arkipäivään on huokunut ideoita ja inspiraatiota sekä erilaista ajanvietettä.

Koska kotona vietetään enemmän aikaa, on kodin viihtyisyyskin aiempaa tärkeämmässä asemassa. Viime vuosina Biltema on laajentanut valikoimaansa muiden muassa lukuisilla kodintuotteilla. Biltema Suomen toimitusjohtaja Jani Mahlakaarto kertoo, että uuden kuvaston myötä nykyaikaiset kodin langattomaan verkkoon yhdistettävät älytuotteet ovat alkaneet tehdä tuloaan Biltemankin valikoimaan.

– Älykodissa kodin laitteita hallinnoidaan ja ohjataan älykkäällä tavalla. Yksi kiinnostavimmista uutuuksistamme eli Smart Home -älytuotesarja sisältää esimerkiksi paljon erilaisia lamppuja ja valonlähteitä. Ne helpottavat arkea ja lisäävät siinä samalla varmasti viihtyisyyttäkin, koska niitä voi ohjata ja valaistuksen sävyä voi muuttaa yhdellä mobiilisovelluksella. Ja onhan kodin energiatehokkuuskin ihan toista luokkaa, kun valaistuksen voi ohjelmoida syttymään ja sammumaan tiettyyn aikaan päivästä, Mahlakaarto mainitsee.

SmartHome_950.jpg

Kestävämmät valinnat keskiössä

Jani Mahlakaarto kertoo, että uuden kuvaston lähes tuhannen uutuustuotteen joukossa on myös paljon ympäristöystävällisiä tuotteita, kuten puuvarrellisia siivousvälineitä, joissa käytetty pyökki on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Kestävämmät ja ympäristöystävälliset valinnat liittyvät vahvasti Bilteman alkukesästä julkaisemaan kestävän kehityksen raporttiin: Muiden muassa ympäristöystävällisempien pakkausmateriaalien lisäksi on alettu kiinnittää huomiota myös tuotteissa käytettyihin materiaaliratkaisuihin, kuten kierrätysmateriaaleihin ja luonnonkuituihin. Myös itse kuvastossa käytetty paperi on peräisin kestävästä metsätaloudesta.

– Nikkaroijille eräänlainen ekoteko on hankkia kotiin vaikkapa työkalusarja, jonka eri välineisiin käy yksi ja sama akku. Erilaiset MultiX-työkalusarjamme ovat tällaisia, ja loppukesästä saamme valikoimaamme vielä uusia 10,5 voltin MultiX-pienkoneita, kuten ruuvinvääntimen ja hiomakoneen, päättää Jani Mahlakaarto.

Bilteman kuvasto jaetaan Suomessa miljoonaan kotitalouteen kahdesti vuodessa. Uusin kuvasto nro 146 tuo jälleen yli 900 uutuustuotetta yrityksen jatkuvasti muuttuvaan valikoimaan. Mikäli olet kieltänyt ilmaisjakeluiden ja mainosten jakamisen postilaatikkoosi, voit hakea kuvaston mistä tahansa Biltema-tavaratalosta tai selailla verkossa olevaa digiversiota.