Kaiverra halloween-kurpitsa vieraittesi iloksi!

Kaiverra halloween-kurpitsa vieraittesi iloksi!

Upeat oranssinväriset kurpitsalyhdyt valaisevat syksyn pimeyttä nyt siellä täällä. Opettajaksi opiskeleva Linda Pålsson kertoo, että kurpitsoiden kaivertamisesta on tullut hänen perheessään jokavuotinen perinne, jota kaikki innolla odottavat.

”Aloitamme aina leikkaamalla kurpitsan yläosan kanneksi. Kun kansi nostetaan pois, kurpitsan sisuksen saa koverrettua pois isolla lusikalla tai kauhalla. Hedelmälihan voi käyttää piirakkaan tai meheviin muffineihin, tai sen voi lisätä mehukkaan pataruuan ainesosaksi. Siemenet ovat paahdettuna mainiota suolaista pikkupurtavaa. Seinämiä ei kannata kaivertaa liian ohuiksi, sillä muuten kurpitsa voi painua kasaan!

Perinteisen pelottavan halloween-ilmeen sijaan kurpitsan voi kuvioida muutenkin. Entä jos leikkaisitkin siihen syksyisen lehtikuvion ja toivottaisit vieraasi tervetulleeksi hieman iloisemmin? Valoaukkojenkaan ei tarvitse olla läpileikattuja; saat kolmiulotteisemman vaikutelman, kun viillät kurpitsan pintaan kuvion ja kuorit siitä kovan kuoriosan pois. Silloin valo loistaa lyhdystä pehmeämmin.”

Alkuperäisen ruotsinkielisen tekstin on kirjoittanut opettajaopiskelija Linda Pålsson.

Pyöreiden valoaukkojen tekeminen onnistuu porakoneella ja sopivilla poranterillä. Porakone ja ruuvinväännin CD 12 V 17-358 / Porasarja HSS, superspeed 20-789 / Sylinteripora 16-272

Aloita leikkaamalla kurpitsan yläosa kanneksi ja kovertamalla sisus pois.
Tuppiveitsi 19-761 / Viiltosuojatut työkäsineet 38-2977

Hedelmälihan voi hyödyntää erilaisissa ruoissa, kuten maukkaissa piiraissa ja muffineissa. Vatkauskulho 85-0236 / Keittiövälineet 4 kpl 85-0172

Kumman valitset, pelottavan vai kutsuvan kaiverruksen?