Sadevesijärjestelmät

Suojaa talosi julkisivu ja perustukset sadevedeltä ja kosteudelta tehokkaan sadevesijärjestelmän avulla. Sadevesijärjestelmäämme kuuluu esimerkiksi vesikourut tai rännit, syöksyputket, kiinnikkeet, ulosheittäjät ja vesikourun lehtisuojukset. Järjestelmän osista voit kasata juurin sinun tarpeisiisi sopivat paketin, jonka avulla saat uudistettua kodin sadevesijärjestelmän.

Sadevesijärjestelmän kasaaminen onnistuu kätevästi ohjekirjan avulla, josta löydät tarkat kasaamisohjeet. Lataa ohje tästä.

Lisää siitä mitä katon sadevesijärjestelmää suunniteltaessa ja hankittaessa tulee ottaa huomioon voit lukea artikkelistamme, jonka löydät täältä

Miksi tarvitsen sadevesijärjestelmän?

Pohjoismaiseen ilmastoomme kuuluu paljon sadetta. Jotta sadevesi ei tuhoaisi talosi julkisivua tai perustuksia, sekä välttääksesi kosteusvauriot, on tärkeää, että sadevesi ohjataan pois oikeaan paikkaan. 

Kuinka usein sadevesijärjestelmä tulee uusia?

Se kuinka usein sadevesijärjestelmä tulee uusia riippuu täysin siitä mistä materiaalista se on valmistettu, minkälainen ilmasto on, sekä kuinka usein hoidat sitä. Esimerkiksi vesikourut tai rännit tulee uusia silloin, kun huomaat että ne vuotavat tai ne ovat ruosteessa.

Kuinka huollan sadevesijärjestelmää?

Putsaamalla rännit säännöllisesti sekä poistamalla lehdet ja lian pidennät sadevesijärjestelmäsi käyttöikää huomattavasti. Etenkin syksyllä on tärkeää putsata pois puista putoavat lehdet. Mikäli rännit täyttyvät lehdistä, voi se johtaa veden tulvimiseen yli reunojen, joka voi pahimmassa tapauksessa vahingoittaa talosi julkisivua.

Mikä on räystäskourun sopiva kaato?

Jotta vesi virtaa juuri haluamaasi kohtaan, on tärkeää, että räystäskouru on hieman kallellaan. 3–5 millimetriä metriä kohden on hyvä lähtökohta riittävälle kaltevuudelle.

33 osumaa