Verkkokauppa  - Toimitukset verkkokaupasta alk. 4.85! Osta & Nouda Drive In  - Osta verkosta ja nouda tavaratalosta jo kahden tunnin kuluessa! Biltema App  - 19 000 tuotetta taskussasi!

Sadevesijärjestelmät

Suojaa talosi julkisivu ja perustukset sadevedeltä ja kosteudelta tehokkaan sadevesijärjestelmän avulla. Sadevesijärjestelmäämme kuuluvat esimerkiksi vesikourut tai rännit, syöksyputket, kiinnikkeet, ulosheittäjät ja vesikourun lehtisuojukset. Järjestelmän osista voit kasata juurin omiin tarpeisiisi sopivan paketin ja saat helposti uudistettua kotisi sadevesijärjestelmän.

Sadevesijärjestelmän kasaaminen onnistuu kätevästi käyttöohjekirjan avulla, josta löydät tarkat kasaamisohjeet. Lataa ohje tästä.

Mitä muuta katon sadevesijärjestelmää suunniteltaessa ja hankittaessa tulee  ottaa huomioon? Lue lisää artikkelistamme, jonka löydät täältä

Miksi tarvitsen sadevesijärjestelmän?

Sade kuuluu olennaisena osana pohjoismaiseen ilmastoomme. Jotta sadevesi ei tuhoaisi talosi julkisivua tai perustuksia ja jotta välttäisit kosteusvauriot, on tärkeää, että sadevesi ohjataan pois oikeaan paikkaan. 

Kuinka usein sadevesijärjestelmä tulee uusia?

Se, kuinka usein sadevesijärjestelmä tulee uusia, riippuu täysin siitä, mistä materiaalista se on valmistettu, millainen ilmasto on sekä siitä, miten säännöllisesti hoidat sitä. Esimerkiksi vesikourut tai rännit kannattaa uusia silloin, kun ne alkavat vuotaa tai kun niihin on alkanut tulla ruostetta.

Miten huollan sadevesijärjestelmää?

Puhdistamalla rännit säännöllisesti sekä poistamalla lehdet ja lian pidennät sadevesijärjestelmäsi käyttöikää huomattavasti. Etenkin syksyllä on tärkeää poistaa puista pudonneet lehdet. Mikäli rännit täyttyvät lehdistä, se voi johtaa veden tulvimiseen yli reunojen, mikä voi puolestaan pahimmassa tapauksessa vahingoittaa talosi julkisivua.

Mikä on räystäskourun sopiva kaato?

Jotta vesi virtaa juuri haluamaasi kohtaan, on tärkeää, että räystäskouru on hieman kallellaan. 3–5 millimetriä metriä kohden on hyvä lähtökohta riittävälle kaltevuudelle.