Tuotteet ja pakkaukset

Tuotteet ja pakkaukset

Pakkaukset

Teemme selkeän muutoksen Bilteman tuotepakkauksiin. Haluamme niiden kuvastavan yrityksemme arvoja, ja siksi toteutuksen lähtökohtana on yksinkertaisuus ja säästeliäisyys. Uusista ja paremmista pakkauksista välittyy edelleen Bilteman viesti, mutta samalla ne säästävät ympäristöä.

Olemme valinneet vuoteen 2030 mennessä seuraavat tavoitteet:

  • Vähentää styroksin (EPS) käyttöä pakkauksissa 50 prosentilla.

  • Vähentää turhan pakkausmateriaalin määrää

  • Vähentää muovin käyttöä

Tuotteet

Haluamme jatkaa pakkauksissa toteutettavaa vastuullisuutta laajentamalla sen kestävämpiin vaihtoehtoihin myös materiaaleissa, esim. kierrätysmateriaaleihin ja luonnonkuituihin.

Materiaalit

Vuoteen 2030 mennessä suurin osa pakkauksistamme ja tuotteistamme on vastuullisempaa materiaalia (esim. biopohjaiset materiaalit, kierrätysmateriaalit ja muovimateriaalit, joiden katsotaan olevan parempia vaihtoehtoja.).

Muovit:

Olemme tähän asti keskittyneet muovien vähentämiseen pakkauksissa, mutta nyt mukaan tulevat myös pakkausten ja tuotteiden muut materiaalit.

Uuden fossiilisen muovin käyttämistä voidaan vähentää käyttämällä kierrätysmuovia tai BIO-muovia, joka valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista.

PVC on muovityyppi, joka tarvitsee paljon erilaisia lisäaineita haluttujen ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Tämän vuoksi olemme päättäneet vähentää PVC:n määrää Bilteman pakkauksissa ja tuotteissa.

Tavoitteemme:

  • Vähentää koti- ja toimistokategorian PVC-tuotteiden määrää 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

  • Lopettaa PVC-pakkausten käyttö kokonaan vuoteen 2030 mennessä.

Tekstiilit:

Ympäristöystävällisempiä tekstiilivaihtoehtoja on nykyään hyvin saatavilla. Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuuden valita ympäristöystävällisempiä tekstiilituotteita, jotka on valmistettu esimerkiksi luonnonmukaisista tai kierrätetyistä materiaaleista.

Tavoitteemme:

  • Vuoteen 2030 mennessä nykyistä valikoimaamme täydentävät tuotteet, joiden tekstiilit tukevat paremmin kestävää kehitystä.

Untuvat ja nahkat:

Biltemalla on oma Animal Welfare Policy, jonka vaatimukset noudattavat World Organisation for Animal Health (OIE) -järjestön tunnettuja "Five Freedoms" -periaatteita.

Palmuöljy:

Palmuöljyn tuotanto aiheuttaa suuren osan metsätuhoista, jotka uhkaavat tärkeitä ekosysteemejä ja heikentävät ihmisoikeuksia. Tämän vuoksi olemme päättäneet poistaa palmuöljyn kokonaan omista tuotteistamme.

Tavoitteemme:

  • Vuoteen 2030 mennessä yksikään Biltema-tuote ei sisällä palmuöljyä.