Kuljetukset

Kuljetukset

Biltema Logistics kehittää Bilteman tuotekuljetuksia entistä ilmastoälykkäämmiksi. Uusia kehitettäviä toimenpiteitä ovat seuraavat:

  • Pitkissä kuljetuksissa käytetään pahvista valmistettuja kuormalavoja. Ne vähentävät kuormien painoa ja vähentävät tyhjien lavojen paluukuljetuksia. Tämän myötä hiilidioksidipäästöjä syntyy vähemmän, ja kuormalavat päätyvät kierrätykseen.
  • Tuotteet lähetetään myymälöihin rautateitse silloin, kun se on mahdollista.

Biltema panostaa rautatiekuljetuksiin ympäristön vuoksi. Ruotsissa aloitettiin junakuljetukset maan pohjoisosien tavarataloihin, kun Bilteman ensimmäinen varasto rakennettiin Halmstadiin vuonna 2007. Sen jälkeen rautatiekuljetuksia laajennettiin Norjaan testimielessä vuonna 2017. Ensimmäisessä vaiheessa lähetyksiä toimitettiin junalla viiteen myymälään pari kertaa viikossa. Kokeilu onnistui niin hyvin, että toimintaa on vähitellen laajennettu. Tällä hetkellä jo puolet norjalaisista Biltema-tavarataloista saa tuotteensa junakuljetuksina, ja se tarkoittaa sitä, että yli puolet Norjaan toimitettavista tavaroista kulkee nyt rautateitse. Määrä vastaa noin 80 kuorma-autoa joka viikko. Tämän lasketaan vähentävän hiilidioksidipäästöjä lähes 90 prosenttia eli 5 100 tonnia vuodessa. Suunnitelmissa on rautatiekuljetusten osuuden lisääminen kaikissa Pohjoismaissa.

Birgma vastaa kansainvälisistä kuljetuksista maailmalla. Valitsemme kuljetusliikkeitä ja yhteistyökumppaneita, jotka pystyvät täyttämään vaatimuksemme kasvun ja kehityksen jatkumisesta ja jotka ymmärtävät toimintaamme ja voivat tarjota kapasiteettiaan tasaisesti tarjonnan ja kysynnän mukaan. Myös digitaalisilla ratkaisuilla ja kuormatilavuuden optimoinnilla on suuri merkitys, sillä ilmasto- ja resurssitehokkuus on yksi keino ympäristövaikutustemme vähentämiseen.