Kiertotalous

Kiertotalous

Kierrätys on nykyään iso osa ympäristötyötä. Se on myös tärkeä osa päivittäistä työtämme koko konsernissa.

Kierrätyksen lisäksi pyrimme löytämään myös uusia toimintatapoja, kuten tuomaan varaosat ja huoltopalvelut helposti saataville.

Biltema-myymälät

Pohjoismaiden Biltema-myymälät toimivat kierrätyksestä annettujen lakien ja määräysten mukaisesti. Kaikki myymälät ottavat asiakkailta vastaan loppuun käytettyjä kulutuselektroniikkatuotteita, valonlähteitä, kemikaaleja, öljyjä ja akkuja ja lisäävät näin kuluttajien mahdollisuuksia kierrätykseen.

Biltema Café

Biltema Café pyrkii vähentämään jatkuvasti ruokahävikkiä. Useimmissa myymälöissä ruokajätteet lajitellaan ja kerätään erillisiin jäteastioihin, joista ne päätyvät biokaasun tai biolannoitteen raaka-aineeksi. Useimmissa kahviloissa on ympäristöpiste, jossa asiakkaat voivat lajitella PET-muovin, lasin ja sekajätteen.

Tavoitteenamme on, että biojätteiden lajittelu on käytössä kaikissa Biltema Caféissa vuoteen 2030 mennessä.

Toimistot

Bilteman toimistot eri puolilla maailmaa kantavat myös vastuunsa kestävän kehityksen edistämisessä. Avainsanana on jätteiden lajittelu, ja sen työstäminen on jo käynnissä. Pidämme kiertotalouden edistämistä tärkeänä. Jätteiden lajittelussa voi kuitenkin olla maakohtaisia eroja johtuen paikallisista kierrätysmahdollisuuksista.

Biltema kompensoi pitkistä liikematkoista aiheutuvia päästöjä. Kehotamme kaikkia työntekijöitä suosimaan työmatkoilla junaa tai joukkoliikennettä lentämisen ja henkilöauton sijaan.

Biltema Logistics

Biltema Logisticsille tuleva jätemuovi toimitetaan paikalliselle kierrätysyritykselle, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä toimipaikastamme. Siellä muovi pestään ja prosessoidaan sitten muovipelleteiksi. Pelletit myydään yrityksille, jotka valmistavat uusia muovituotteita.

Tämä toimintatapa on valittu ympäristösyistä. Se on kokonaisuuden kannalta parempi vaihtoehto kuin se, että BILTEMA käsittelisi muovin itse ja etsisi yritykset, jotka voisivat valmistaa sille uusia tuotteita ko. muovista. Nyt kierrätys tapahtuu hyvin lähellä, eikä jätemuovin hyödyntämiseen tarvita pitkiä kuljetuksia, joiden hiilidioksidipäästöt ovat suuret.

Varaosat

Varaosat ovat hyvä ratkaisu, ja monesti ne säästävät myös rahaa. Tuotteen huoltaminen ja korjaaminen voi tulla edullisemmaksi kuin uuden hankkiminen. Uusiin tuotteisiin kuluu aina paljon energiaa niin raaka-ainetuotannossa ja tuotteiden valmistuksessa kuin niiden kuljettamisessa myymälöihin ja edelleen asiakkaiden koteihin. Tämän vuoksi Biltema haluaa laajentaa/kasvattaa varaosien saatavuutta, sillä isompi valikoima lisää mahdollisuuksia tuotteiden korjaamiseen niiden pois heittämisen sijaan.

Huoltokorjaamot

Huoltokorjaamot myymälöiden yhteydessä vähentävät osaltaan hävitettävien tuotteiden määrää. Korjaamoiden sijoittaminen myymälöihin eri puolilla maata lisää mahdollisuuksia nopean ja joustavan huoltopalvelun tarjoamiseen. Me kannatamme tuotteiden korjaamista ja uuden elämän tarjoamista niille hävittämisen sijaan. Materiaalien kierrätys on tärkeä askel kohti kestävää tulevaisuutta. Lisäksi jokaisessa myymälässä lisätään korjattujen tuotteiden osuutta reklamaatioiden vähentämiseksi.