Jouluvalot ja koristevalot

Joulu tuo valonpilkahduksen vuoden pimeimmän ajan keskelle, varsinkin erilaisten valojen muodossa. Tähtivalaisinvalikoimamme on saanut uusia jäseniä, mm. mustan ja mustavalkoisen. Erilaisia valosarjoja ja -ketjuja yhdistelemällä saa tehtyä juuri mieleisiään valotaideteoksia ja mieleisensä joulutunnelman, niin sisätiloihin kuin uloskin. Kaikissa on tietysti energiaasäästävät ja pitkäikäiset LED-lamput.

Käytä ulkona sinne sopivia tuotteita

Ulkovalot muuttavat pimeän piha-alueen kauniiksi joulukorttimaisemaksi, näyttävät tietä joulupukin tiedustelijatontuille ja saavat olohuoneen näyttämään isommalta. Muistathan, että kaikkien ulkona käytettävien valojen tulee olla ulkokäyttöön tarkoitettuja!

Luo omia valotaideteoksia

Valoketjuja voi käyttää missä tahansa, ja niiden avulla voi luoda omia, eri paikkoihin sopivia valotaideteoksia. Tee esimerkiksi kanaverkosta pallo, kierrä sen ympärille valoketju ja ripusta pallo puunoksaan. Valoketjun voi kiinnittää myös maahan painettavaan keppiin!

Käytä lämpöherkissä paikoissa LED-valoja

Haluatko laittaa valoja piparkakkutalon tai paperikoristeen sisälle? Käytä silloin LED-valoja, sillä ne eivät lämpene.

Säästä energiaa LED-valoilla

Talven pimeyden voittamiseen tarvitaan paljon valoa. LED-lamput kuluttavat vain vähän virtaa, joten vanhat jouluvalot kannattaa vaihtaa uusiin LED-tuotteisiin.

Testaa joulukuusen valojen toimivuus

Pidä lampun kantaa ja pohjaa 9 V:n pariston napoja vasten. Lamppu välkähtää, jos se on ehjä. Kokeile molemmin päin.

28 osumaa