Maalämpö luo tavarataloon hyvän ympäristön ja sisäilman

Maalämpö luo tavarataloon hyvän ympäristön ja sisäilman

Monet Biltema-tavaratalot lämmitetään ja viilennetään maalämmöllä. Se on uusiutuva ja ympäristöystävällinen energianlähde, jonka käyttäminen on yksi tapa säästää luonnonvaroja. Näin se on myös tärkeä osa Bilteman ympäristöystävällisen ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

Maalämpö on myös erittäin kustannustehokasta, ja vieläpä edullista, energiaa. Se tarjoaa miellyttävän sisäilman sekä työntekijöille että asiakkaille, sillä tavaratalot saavat siitä lämpöä talvella ja viilennystä kesällä. 

Maalämpö on ilmainen energiavarasto. Jotta lämpöpumppu voisi ottaa tavaratalon tarvitseman energiamäärän, on poratun energiakaivon oltava kuitenkin riittävän syvä. Rakentajat käyttävätkin edistyksellisiä laskentaohjelmia, jotka ottavat huomioon tavaratalon koon ja sijaintipaikan. Näin pystytään määrittämään oikea poraussyvyys, porausreikien määrä ja lämpöpumppujen oikea koko.

Porausreikä, josta lämpöä kerätään, vaikuttaa vain vähän ympäristöön. Lämpöä johtavassa letkussa on vettä ja bioetanolia, jotka kiertävät suljetussa, täysin myrkyttömässä systeemissä. Teknisesti ratkaisu toimii niin, että letkussa oleva neste lämpenee kallioperän lämmön vaikutuksesta ja pumpataan sitten lämmönsiirtimeen. Siirtimen toimintatehokkuus on yli 300 %, mikä tekee tekniikasta tehokkaimman lämmitysmenetelmän.

Biltema käyttää maalämpöä myös tavaratalojen viilennykseen kesällä, mikä on periaatteessa ilmaista. Samalla, kun porausreiästä otetaan viileätä ilmaa, niin ilma lämpenee ennen talvea. Kasvihuonekaasut ovat todella suuri uhka ympäristölle maailmanlaajuisesti. Tämä puhuu vahvasti maalämmön käyttämisen puolesta. Biltema valitseekin juuri maalämmön, sillä se on tärkeä osa yrityksen ympäristön ja kestävän kehityksen eteen tekemää työtä.