Biltema panostaa vahvasti laajentumiseen Suomessa

Biltema panostaa vahvasti laajentumiseen Suomessa

Biltema aikoo avata Suomeen kahdeksan uutta konseptimyymälää ja lisäksi laajentaa osaa olemassa olevista tavaratalostaan seuraavan kahden vuoden aikana. Samanaikaisesti jatketaan vanhojen tavaratalojen aurinkopaneeli-, maalämpö- ja kahvilaprojekteja.

Biltemalla on vahvat kasvusuunnitelmat Suomessa lähivuosille. Tällä hetkellä uusia tavarataloja rakennetaan Hyvinkäälle ja Kangasalle, ja ne avataan asiakkaille vielä ennen kesää. Vuodelle 2025 on suunniteltu kaikkiaan viiden tavaratalon avajaiset: vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Biltema-myymälä avattaisiin Kemiin, Porvooseen ja Kouvolaan ja aikaisintaan kesällä Lohjalle ja Hämeenlinnaan. Näitä seuraa Biltema Oulu, jonka laskeskellaan avautuvan aikaisintaan talvella 2026.

– Etsimme samanaikaisesti myös paikkoja uusille tavarataloille. Olemme kiinnostuneita sopivista tonteista joka puolella Suomea, ja tonttineuvotteluitakin on jo käynnissä, kertoo Biltema Real Estate Finlandin kiinteistöpäällikkö Ronny Haglund.

Kaikki uudet tavaratalot noudattavat julkisivultaan ja pohjaratkaisultaan Bilteman uutta konseptia, jonka mukaan on rakennettu myös vuonna 2022 Mikkeliin ja Poriin avatut myymälät.

98095
98097
98099

Edullinen kahvila yhä useampaan Biltemaan

Bilteman konseptiin sisältyy myös Biltema Café -kahvilan rakentaminen uusiin tavarataloihin sekä sen sijoittaminen vähitellen myös vanhempiin myymälöihin. Uusimmat kahvilatulokkaat avattiinkin viime vuonna Lappeenrantaan ja Espooseen eli kahteen vanhaan toimipisteeseen, ja tällä hetkellä Biltema Cafén edullisista antimista voi nauttia kuudessa Suomen tavaratalossa. Biltema Suomen maajohtajan Mikael Sellénin mukaan kahvila on tarkoitus avata ensi vuonna edellä mainittujen uusien myymälöiden lisäksi neljään vanhempaan tavarataloon: Seinäjoelle, Lahteen, Tampereelle ja Helsinkiin.

Biltema Café tunnetaan edullisista hinnoistaan, kuten euron maksavista pullakahveistaan ja hot dogeistaan. Kahvilan valikoimaa laajennetaan kaiken aikaa, ja viimeisimpänä sen tarjontaan on lisätty lihapullat ja muusi.

98106

– Seitsemän lihapullaa, muusia, puolukkahilloa ja kurkkusalaattia sisältävästä annoksesta ei tarvitse pulittaa kuin 4,50, ja jälkiruokakahvin ja kanelipullankin kanssa annos maksaa vain vitosen, Sellén mainitsee.

Laajennusprojekteja, maalämpöä ja aurinkosähköä

Uusien tavaratalojen ja kahviloiden rakentamisen ohella Suomen vanhempia Biltema-tavarataloja tullaan laajentamaan, jotta ne vastaisivat paremmin nykyisen konseptin vaatimuksia. Ronny Haglundin mukaan ensimmäiset laajennukset suunnitellaan toteutettavan vuonna 2025 Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä Biltema Cafén rakentamisen yhteydessä.

– Lisäksi Jyväskylän Biltemassa on alkamassa pian maalämpöön siirtymisen pilottiprojekti. Maalämmön käyttöön tullaan siirtymään seuraavien vuosien aikana kaikissa Biltema-myymälöissä, joissa on nyt käytössä kaukolämpö, Haglund kertoo.

Aiemmin Biltema on kertonut myös aurinkopaneelien asennusprojektistaan, joka saatiin käynnistettyä Suomen myymälöiden osalta viime vuonna. Tänä vuonna aurinkopaneelit on tarkoitus asentaa uusien tavaratalojen lisäksi Jyväskylän, Riihimäen ja Kempeleen myymälään ja ensi vuoden puolella ainakin Seinäjoelle. Projekti jatkuu, ja tavoitteena on, että kaikissa Biltema-myymälöissä voidaan tulla lopulta omavaraiseksi energian suhteen.