Tuuli on aina myötäinen

Sähköpyörien suosio on kasvanut huimasti viime vuosina ja nyt niitä on saatavilla kaikissa kategorioissa ja hintaluokissa. Sähköpolkupyörä tekee pyöräilystä helpompaa ja hauskempaa.

Sähköpyörä on tavallinen poljettava pyörä, jossa on sähkötoiminen apumoottori. Moottorivoima täydentää polkemalla saatavaa voimaa. Matka taittuu kuin jatkuvassa myötätuulessa – ja kukapa ei sitä arvostaisi? Sähköpolkupyörä alentaa myös kynnystä työmatkapyöräilyn aloittamiseen sekä muiden asioiden hoitamiseen pyöräillen. Perille ei saavuta hikisenä, mutta silti fyysinen kunto pysyy yllä, sillä koko ajan on myös poljettava. Lisäksi matkalla saa raitista ilmaa ja voi nauttia aurinkoisesta säästä.

Malleja joka lähtöön!
Maastopyöriä, kaupunkipyöriä, kokoontaitettavia pyöriä – kaikkia näitä on nykyään saatavilla myös apumoottorilla varustettuna. Mallin päätät sinä: millaisen sähköpyörän haluat?

Sähköpyörän hankinta tuo mukanaan paljon etuja. Sen jälkeen et joudu istumaan aamuruuhkassa, jos liikut tiheään asutuilla alueilla. Se on myös ympäristöystävällinen valinta ja säästät polttoainekuluissa, mikäli toinen vaihtoehto on auto. Sähköpolkupyörä ei vaadi ajokorttiakaan. Nykyisten sähköpyörien kantama on pitkä ja pääset perille entistä nopeammin ja helpommin. Yhtäkkiä ylämäet ja vastatuuli eivät olekaan enää ongelma. Mikäli akku sattuu loppumaan, pääset silti eteenpäin, vaikka se sitten vaatiikin hieman enemmän ponnisteluja.

Pyöräiletkö pienten lasten kanssa? Sähkömoottorin avustamana jaksat touhuta vielä perilläkin, vaikka turvaistuimessa istuisikin pieni matkanjohtaja, tai perävaunussa parikin.

Sähköpolkupyörästä usein kysyttyä

Kuinka sähköpolkupyörällä pyöräillään?
Missä sähköpolkupyörällä saa ajaa?
Kuinka pitkälle sähköpolkupyörällä pääsee?
Kuinka kovaa sähköpolkupyörällä pääsee?
Kuinka tehokas moottori on?
Koska akku on ladattava?
Kuinka monta latauskertaa akku kestää?
Kuinka pitkään lataaminen kestää?


Sähköpyörä voidaan säätää kolmeen eri nopeuteen sen mukaan, kuinka paljon moottorin halutaan auttavan. Kun lopetat polkemisen tai jarrutat, moottori lopettaa renkaiden liikuttamisen. Moottori muodostaa osan tehosta. Nopeus on jopa 25 km/h valitun tehotason mukaan. Jos pyöräilet sitä nopeammin (esimerkiksi alamäissä), teet sen omin voimin. Akku on sijoitettu joko tavaratelineen alle tai runkoon. Täyteen ladattu akku kestää noin 35–60 km pyöräilyn, riippuen pyörästä, pyöräilijän painosta, ympäröivästä lämpötilasta, maastosta, tuuliolosuhteista ja pysähtymisten määrästä.

Sinun ei tarvitse koskaan pelätä, että jäät pyöräillessäsi pulaan – Bilteman sähköpolkupyörä on kaikesta huolimatta myös ihan tavallinen polkupyörä. Yhtäkkiä mäet eivät ole enää kovin jyrkkiä tai vastatuuli kova!

Sähköpolkupyörän edut

  • Mukautettu pohjoismaisiin olosuhteisiin
  • Täydellinen polkupyörä lyhyille matkoille
  • Pedelec = Polkimilla avustettu sähköpolkupyörä
  • Yksinkertainen ja hyväksi havaittu tekniikka
  • Edullinen käytössä
  • Luokiteltu tavalliseksi polkupyöräksi, ajokorttia ei tarvita
  • Kätevä lataus pistorasiasta
  • Latausaika 4–6 tuntia
  • Kattava varaosavalikoima

Kuinka sähköpolkupyörällä pyöräillään?a
Samalla tavalla kuin tavallisella polkupyörällä. Polkimia ei kuitenkaan tarvitse polkea yhtä nopeasti. Moottori auttaa tarvittaessa esimerkiksi ylämäissä ja vastatuulessa. Valitset itse, kuinka paljon moottori auttaa, sillä voit valita jonkin kolmesta nopeusasetuksesta.

Missä sähköpolkupyörällä saa ajaa?
Päätä itse. Sähköpolkupyörällä saa ajaa siellä missä tavallisilla polkupyörillä. Sitä koskevat samat liikennesäännöt kuin tavallisia polkupyöriä. Älä aja moottoriteillä.

Kuinka pitkälle sähköpolkupyörällä pääsee?
Se ei pysähdy koskaan, jos poljet itse. Se kulkee akun voimalla noin 35–60 km, tähän vaikuttaa, mikä sähköpyörämalli ja akku on käytössä. Matkan pituus määräytyy esimerkiksi painosi, lämpötilan, maaston, tuulen ja pysähdysten määrän mukaan.

Kuinka kovaa sähköpolkupyörällä pääsee?
Niin kovaa kuin pystyt polkemaan. Sen nopeutta ei ole rajoitettu. Sääntöjen mukaan moottori saa auttaa nopeuteen 25 km/h saakka. Voit tietysti ajaa kovempaa mutta vain poljinvoimalla.

Kuinka tehokas moottori on?
Moottorin suurin teho saa olla 250 wattia. Se on suunnilleen kaksi kertaa suurempi kuin pyöräilijän tuottama voima.

Koska akku on ladattava?
Akku ei lataudu matkan aikana. Bilteman sähköpyörä ei lataudu, kun jarrutat tai pyöräilet. Akku on ladattava työntämällä pistoke sähköpistorasiaan.

Kuinka monta latauskertaa akku kestää?
500 latauskertaa taataan, mutta akku kestää todennäköisesti paljon pidempään.

Kuinka pitkään lataaminen kestää?
Lataaminen täyteen kestää 4–6 tuntia.

Takaisin sivun alkuun