Kiinnitystarvikkeet

Ruostumanton haponkestävä teräs, A4

Ruostumatonta haponkestävää terästä käytetään erittäin syövyttävissä sisä- ja ulko-olosuhteissa, joissa kosteutta kondensoituu runsaasti. Korroosioluokka: C5.

Ruostumaton teräs A2

Ruostumaton teräs eli krominikkeliteräs syöpyy paljon hitaammin kuin tavallinen hiiliteräs, ja se soveltuu kohtalaisesti tai voimakkaasti syövyttäviin sisä- ja ulkoolosuhteisiin. Ruostumatonta terästä suositaan kiinnityksissä silloin, kun materiaali voi vaurioittaa hiiliteräsruuvien kuumagalvanointia tai pintakäsittelyä. Korroosioluokka: C3-C4.

Ruspert/Magsho

Karkaistu hiiliteräs, johon muodostetaan modernissa pintakäsittelyprosessissa erittäin hyvin suolavettä, kaasua, lämpöä jne. kestävä pintakerros. Koko prosessi on kuumasinkitystä ympäristöystävällisempi, ja lisäksi se suojaa pinnan paremmin. Korroosioluokka C4.

Kuumasinkitty

Kuumasinkitys suojaa korroosiolta paremmin kuin kiiltosinkitys. Teräs kastetaan kuumennettuun sinkkiin, ja näin muodostuva paksu pintakerros kestää voimakkaasti syövyttäviä ulkoolosuhteita. Korroosioluokka C3-C4.

Kiiltosinkitty

Kiilto- eli sähkösinkityksessä pintaan levitetään ohut kerros sinkkiä tai sinkkiseosta, antaa perussuojan korroosiota vastaan. Kiiltosinkittyjä ruuveja käytetään pääasiassa sisällä, mutta ne soveltuvat myös suojaisiin ulko-olosuhteisiin. Korroosioluokka: C1-C2.