Valittu tavaratalo
5

Kerää koko perhe koolle ja haasta pihapeliin

08 heinäkuu 2017

Älä anna lasten pelata koko kesälomaa tietokonepelejä! On nimittäin paljon muitakin hauskoja vaihtoehtoja. Jotkut niistä ovat tuhansia vuosia vanhoja.

Perinteisten pelien aika ei ole ohi. Biltema on huomannut, että kroketin, boccian, boulen, sulkapallon, frisbeen, keilauksen, renkaanheiton, kyykkäpelin ja rantatenniksen kysyntä on edelleen suurta – suosituimmat pelit mainitakseni.

Koko perheelle
On vaikea ajatella mitään sosiaalisempaa ja paremmin yhteishenkeä luovaa tapaa kuin perheen yhteiset pelit, sillä näissä ”vanhanaikaisissa” peleissä kaikilla on yhtä hauskaa riippumatta siitä, kuinka hyviä he ovat.

Näiden pelien parissa myös esi-isämme pitivät hauskaa. Tiesitkö, että kroketti tunnettiin jo keskiajalla tai että ensimmäiset frisbeet olivat kakkuvuokia?

Sulkapallo juontaa juurensa yli tuhannen vuoden taakse Kiinaan. Nykyaikainen sulkapallo on saanut alkunsa 1850-luvun Intiasta ja sanotaan, että englantilaiset upseerit veivät pelin sieltä mukanaan kotiinsa. Englannissa on suuri maatila, joka on saanut nimekseen Badminton House.

Boccia on kuulapeli ja sukua boccelle ja petanquelle. Nämä pelit ovat saaneet alkunsa kuulapelistä, jota pelattiin vanhassa Roomassa Jeesuksen aikana.

Frisbee sai nimensä amerikkalaisen William Russel Frisbeen mukaan, joka johti 1870-luvulla The Frisbie Pie Companya. Yritys paistoi torttuja ja piirakoita tinavuoissa. Nuoret huomasivat, että tyhjät vuoat lentävät hyvin ja pitivät niiden heittämistä hauskana. Tuntemamme nykyaikaisen muovisen frisbeen keksi amerikkalainen Fred Morrison vuonna 1948.

Luther harrasti keilausta
Keilaus saattaa juontaa juurensa Egyptiin 3200 vuotta ennen Kristusta, mutta jotkut ovat sitä mieltä, että laji on peräisin 300-luvun Saksasta. Ensimmäiset kirjalliset lähteet keilauksesta kertovat siitä, että Englannin Kuningas Edvard III kielsi joukkojaan keilaamasta 1400-luvulla. Hänellä itsellään oli kuitenkin itseään ja perhettään varten oma keilarata. Toinen keilauksen ystävä oli Martin Luther, joka keilasi usein.

Vanhassa tarussa, jota historioitsijat pitävät uskottavana, kerrottiin, että sir Francis Drake viivästytti hyökkäystä espanjalaista laivastoa vastaan, koska hän halusi ensin päättää keilakierroksensa.

Lähde: Wikipedia


© Biltema Suomi Oy 2017

Kerro mielipiteesi

 *
 
 
 Haluan että minuun otetaan yhteyttä.
Meille on tärkeää saada näkemyksiä ja ehdotuksia asiakkailtamme, jotta voimme kehittää palveluamme ja tulla paremmiksi.